Posle nemilih scena, fudbalski spektakl: Partizan i Zvezda u subotu 147. put igraju ‘večiti’ derbi

Utakmicama devetog kola, posle dvonedeljne pauze, za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Superligi, a 'večiti' rivali Partizan i Crvena zvezda igraće svoj 147. prvenstveni duel.

Posle pauze zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj i incidenata na utakmici Srbije i Albanije, nastavlja se domaći šampionat, a u centru pažnje biće beogradski “večiti” derbi, koji se u subotu od 19 časova igra na stadionu u Humskoj.

Partizan u utakmicu ulazi posle pobede u Lučanima od 2:1, sedme uzastopne u prvenstvu. Crno-beli su prvi na tabeli sa 21 bodom, ali imaju i utakmicu manje, pošto je zbog obaveza u Ligi Evropa odložen njihov duel sa OFK Beogradom.

Ekipa Marka Nikolića pokušaće da zabeleži drugu uzastopnu pobedu nad Zvezdom, posle trijumfa od 26. aprila kada je pobedila golom Nemanje Kojića u 90. minutu. Sa druge strane, Zvezda želi dobar rezultat kako bi ostala u trci za rivalom, pošto je u prošlom kolu odigrala nerešeno, 2:2 protiv Voždovca i zauzima treće mesto.

Zvezda sada ima 20 bodova iz osam utakmica, koliko ima i drugoplasirana Vojvodina, koja u nedelju od 19 časova igra u Čačku protiv Borca. Novosađani žele da nastave niz dobrih rezultata i zadrže se u samom vrhu tabele. U prošlom kolu Vojvodina je pobedila Novi Pazar sa 1:0, a Borac, koji zauzima 11. mesto na tabeli sa osam bodova, izgubio je u Jagodini sa 0:2.

U “malom” gradskom derbiju Rad će u nedelju od 15 časova na svom terenu igrati protiv OFK Beograda. Obe ekipe su u prošlom kolu ostvarile ubedljive pobede, “romantičari” su sa 4:0 dobili Donji Srem, a “građevinari” sa 3:0 Radnički u Kragujevcu.

OFK Beograd je četvrti na tabeli sa 14 bodova, uz utakmicu manje, a Rad zauzima deveto mesto sa četiri boda manje. Čukarički sutra od 15 časova igra na svom terenu protiv Radničkog iz Kragujevca i želi da se iskupi za poraz u prošlom kolu od Radničkog iz Niša (1:2). Radnički u meč ulazi sa novim trenerom Vladom Čapljićem i pokušaće da popravi plasman, ali i efikasnost, pošto je u prvih osam kola postigao samo jedan gol. “Brđani” su šesti na tabeli sa 12 bodova, a Radnički je na poslednjem, 16. mestu sa četiri boda.

U duelima ekipa iz sredine tabele Novi Pazar sutra od 19 časova igra protiv Spartaka, a Donji Srem će od 15 časova biti domaćin Mladosti iz Lučana. Pretposlednji Voždovac u istom terminu će igrati sa Jagodinom, dok u nedelju od 19 časova Napredak u Kruševcu igra protiv Radničkog iz Niša.

Parovi 9. kola:

Subota:

15.00 Čukarički – Radnički KG

15.00 Donji Srem – Mladost

15.00 Voždovac – Jagodina

19.00 Novi Pazar – Spartak

19.00 Partizan – Crvena zvezda

Nedelja:

15.00 Rad – OFK Beograd

19.00 Napredak – Radnički (N)

19.00 Borac – Vojvodina