Posle nereda u Italiji, hrvatski huligani na slobodi

Hrvatski navijači koji su uhapšeni zbog nereda na utakmici sa Italijom u Milanu pušteni su iz pritvora i na slobodi će čekati suđenje u Italiji.

Hrvatski mediji prenose informaciju hrvatskog konzulata u Milanu, koji je izjavio da je nadležni sudija odlučio da nema osnove za dalje zadržavanje u pritvoru 15e hrvatskih državljana i da će oni biti pušteni kući.

„Oni su dužni da se odazovu na sudsku raspravu za koju će termin biti određen naknadno, a preti im kazna od šest meseci do pet godina zatvora”, navodi se i dodaje da nijedan od njih ne sme tri godine da prisustvuje nekoj fudbalskoj utakmici u zemljama Evropske unije.

Ranije je bilo najavljeno da će huligani odgovarati pred sudom u četvrtak zbog izazivanja nereda tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo na stadionu “San Siro”.

Uhapšeno je 16 navijača, a jedini maloletnik među njima već se vratio kući s roditeljima koji su u utorak došli po njega.

Zbog bakljade hrvatskih navijača meč protiv Italije drugi put je prekinut u 75. minutu, a veći neredi sprečeni su intervencijom policije, koja je izgrednike izbacila sa stadiona.

Prethodno su pristalice gostujućeg tima takođe ubacivali baklje na teren prilikom izjednačujućeg gola u 15 minutu, a nesportsko ponašanje nastavili su bodrenjem svoje ekipe uz ustaške povike „Za dom spremni” i „Ajmo ustaše”.loading...