Posle novog kraha na fajnal-foru, uz košarkaše CSKA odsad i psiholog?

CSKA
cskabasket.com

Košarkaši CSKA odsad će imati i psihologa u stručnom štabu. Novo pojačanje trebalo bi da pomogne igračima da konačno opravdaju ulogu favorita na fajnal-foru. Kao i mnogo puta ranije, CSKA je i ove godine bio blizu osvajanja Evrolige, ali je poražen već u polufinalu nakon što je "prokockao" prednost.

 

 Predsednik moskovskog CSKA Andrej Vatutin najavio je da bi njegov klub mogao da angažuje psihologa od naredne sezone.

Moskovljani se godinama nalaze u vrhu evropske košarke, a iako imaju tim koji je napravljen da redovno osvaja Evroligu, to su poslednji put učinili 2008. godine.

Od tada su dva puta samo bili vicešampioni, a u poslednje tri godine su takmičenje završavali u polufinalu, iako su već bili viđeni u borbi za titulu. Dva puta u poslednje tri sezone eliminisao ih je Olimpijakos, a prošle godine koban po njih je bio Makabi.

Sve to ne bi bilo ništa čudno da Moskovljani u pojedinim trenucima nisu imali sigurnu prednost, koju su prokockali, a potom izgubili sa poenom ili dva razlike. Poraz od Olimpijakosa sa 70:68 očigledno je bio kap koja je prelila čašu, a da li će psiholog pomoći igračima šampiona Rusije videćemo sledeće sezone.