POSLE POBEDE PARTIZANA STIGLO SAOPŠTENJE IZ ŽELEZNIKA: “FMP nikome ne preti, ali neće ni mirno posmatrati”

Košarkaški klub FMP saopštio je danas da je utakmica protiv Partizana bila "deo režimske predstave" i ponovo revija prostakluka.

Beta

– FMP kao dvostruki osvajač ABA lige, klub sa istorijom, rasadnik reprezentativaca i talenata, od kojih su mnogi propali upravo u samozvanoj “instituciji” srpske košarke, već godinama je meta najgorih uvreda, i slobodno možemo reći mržnje kada gostuje ekipi Partizana. Čime je ta ogromna netrpeljivost i opsednutost KK FMP zaslužena (osim što smo ih sportski pobedjivali na terenu), ne znamo, ali smo u više navrata skretali pažnju, zarad dobrobiti ABA lige i srpske košarke, da nećemo tolerisati ovakav pir divljaka kojima su košarka i sport na poslednjem mestu. Nismo napuštali parket i pored činjenice da smo imali mnogo razloga za to, i u prošlosti, pa i u subotu – navodi se u saopštenju FMP-a.

Partizan i FMP su se u subotu sastali u petom kolu ABA lige u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

– Na najgore uvrede upućivane u subotu sa tribina u osam navrata, zvanični spiker oglasio se samo jednom? Sadržaj ovih uvreda nećemo iznositi u javnost iz osnovne pristojnosti. Ali, ako je to u skladu sa propisima ABA lige i načelima sporta, onda ova liga i košarka u Srbiji nemaju nikakvu budućnost – dodaje se u saopštenju kluba iz Železnika.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je upitan da li goste u svojoj kući dočekuje psovkama, uvredama na račun porodica i najprimitivnijim izlivima mržnje.

Najavljeno je da će FMP “u skladu sa srpskom tradicijom uzvratiti gostoprimstvo u drugom delu sezone”.

– FMP nikome ne preti, ali nakon subote neće ni mirno posmatrati scenario u kome jedan klub, bez obzira na cenu, ponajmanje na terenu želi da dođe do cilja. Ako FMP sa 10 srpskih igrača i reprezentativaca naše zemlje, treba da bude deo te “igre”, mi u njoj nećemo učestvovati – ali nećemo ni ćutati – dodaju iz FMP-a.

FMP je objavio da će prekidati svaku narednu utakmicu koju organizuje Partizan “i na najmanji povik i vređanje bilo koga” iz njihove delegacije.