Posle trenera otišao i kapiten: Crvena zvezda prodala svog najboljeg igrača

Fudbalski klub Crvena zvezda prodala je najboljeg igrača Marka Marina! Marin je prešao u Al Ahli iz Džede, koji je to potvrdio na zvaničnom Tviter nalogu.

Beta/AP

Nova godina nije počela dobro za navijače srpskog šampiona, koji je nakon odlaska trenera Vladana Milojevića, ostao i bez kapitena i najboljeg igrača.

Nekadašnji nemački reprezentativac predvodio je crveno-bele u srpskom šampionatu i Ligi šampiona, ali je odlučio da prihvati bogadu ponudu iz Saudijske Arabije.

Al Ahli je na svom Tviter profilu objavio fotografiju Marina sa čelnicima kluba.

– Predsednik kluba Ahmad Al Sajeg dogovorio je uslove sa Markom Marinom (30), koji dolazi iz Crvene zvezde. Ugovor će biti potpisan kada igrač bude prošao potrebne medicinske preglede – stoji u kratkom saopštenju.

Zvezda bi na ime obeštećenja trebalo da dobije 2.500.000 evra, što će biti isplaćeno u dve rate.

Još nisu poznati detalji Markovog ugovora sa Al Ahlijem, ali se spekuliše da će biti potpisan do kraja sezone 2021-2022 i da će godišnje zarađivati dva miliona evra.

Marko Marin je u Crvenu zvezdu stigao u finišu letnjeg prelaznog roka 2018. godine.

U klubu iz Ljutice Bogdana proveo je nešto više od godinu dana i za to vreme odigrao 58 utakmica, na kojima je postigao 11 i namestio 24 pogotka. Predvodio je ekipu do šampionske titule u Srbiji i novog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.