Posle velike borbe sjajna Aleksandra je ipak poražena! Krunić – Azarenka 6:4, 4:6, 4:6

Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u četvrtfinale US Opena pošto je poražena od Beloruskinje Viktorije Azarenke sa 6:4, 4:6, 4:6.

Neverovatan meč smo imali prilike da gledamo na Artur Ešu. Ono što je Aleksandra Krunić prikazala može je svrstati među najbolje teniserke na svetu.

U prilog toj činjenici govori podatak da je u prvom setu posle zaostatka od 0:3 uspela da se povrati i da na kraju dobije taj set sa 6:4.

Bespoštedna partija dve teniske gladijatorke nastavljena je i u drugom setu. Jedini brejk videli smo u sedmom gemu, napravila ga je Azarenka i to joj je bilo dovoljno da se vrati u meč.

Treći set doneo je dosta preokreta, a u tom spektaklu bolje se snašla beloruska teniserka koja je uspela da se plasira u četvrtfinale US Opena.

Bilo kako bilo, Aleksandra je bila zaista sjajna i skok na novoj WTA listi biće i više nego zaslužen.

Najava i tok meča:

Aleksandra Krunić je u Njujork došla kao 143. igračica sveta, a u glavni žreb je ušla preko kvalifikacija. Do sada je odigrala šest mečeva na US Openu i već je postigla najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Ona je u Njujorku zabeležila svoju prvu Gren Slem pobedu, pošto je u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD pobedila Poljakinju Katažinu Piter u dva seta, 6:4, 6:1. U drugoj rundi pobedila je 27. nositeljku, Amerikanku Medison Kiz sa 7:6, 2:6, 7:5. Pravu senzaciju videli smo u 3. kolu kada je savladala vimbldonsku pobednicu Petru Kvitovu u dva seta, 6:4, 6:4.

U četvrtfinalu pobednicu ovog duela očekuje meč sa Ekatarinom Makarovom iz Rusije koja je bila bolja od Kanađanke Eženi Bušar sa 7:6, 6:4.

Prvi set: Aleksandra Krunić – Viktorija Azarenka 6:4

Loše je započela četvrtfinalni duel srpska teniserka. Nesigurno je ulazila u poene i dozvolila je protivnici da u uvodnom gemu dođe do brejka – 0:1. Nastavila je Azarenka u istom tempu i bez izgubljenog poena je potvrdila brejk – 0:2. Na veliku žalost po našu teniserku, Viktorija igra nemilosrdno, napada svim oružjem i drugi put na meču je oduzela servis protivnici – 0:3.

Konačno se trgnula mlada Srpkinja i na servis Azarenke je povela 30:15, a posle je pri rezultatu 40:30 imala priliku za brejk. Odlično, duplom greškom protivnice Krunićeva je smanjila rezultat – 1:3. Kako je samo zaigrala Aleksandra, sa četiri neverovatna poena podsetila je na prethodne njujorške duele – 2:3. Iako je Viktorija osvojila šesti gem (2:4), raduje to što je Krunićeva počela da kombinuje, ali i pogađa, razne udarce.

Počela je mlađana Beograđanka da veruje u sebe, ušla je u drugi set, što je zbunilo njenu protivnicu koja sve češće greši – 3:4. Kako je samo lepim direktom naša teniserka otvorila Azarenkin servis u osmom gemu, da bi uz dve greške protivnice došla do tri prilike za brejk. Ma, bravoooo! Aleks je već prvu iskoristila i u potpunosti se vratila u set – 4:4.

Neverovatno kakvu smirenost pokazuje Krunićeva. Prvo je odbranila brejk priliku za njenu protivnicu, a onda iskoristila i potpuno odsustvo koncentracije Viktorije – 5:4. Kada je Azarenka servirala za ostanak u ovom delu meča niko nije mogao ni da pretpostavi da će Srpkinja tada doći do tri set lopte. Beloruskinja ih je spasila, ali četvrtu nije – 6:4.

Drugi set: Aleksandra Krunić – Viktorija Azarenka 4:6

Iako je ponovo bila suočena sa gubitkom servisa, Srpkinja se volšebno izdigla iz teške situacije i snažnim forhend vinerom došla do prvog gema u setu – 1:0. Beloruskinja jeste osvojila naredni gem, ali evidentno je da to ne radi tako lako kao što je očekivala pre početka meča – 1:1. Bravo, Aleks! Srpkinja nije dopustila da je destabilizuje prednost Azarenke od 0:30 i sa četiri uzastopna poena došla je do 2:1.

Aleksandra Krunić, to sada možemo da kažemo, postala je vlasnica najlepšeg poena na celom turniru. Prvo je sjajnom anticipacijom vratila jedan smeč protivnice, potom je neverovatnim sprintom stigla jednu lopticu, da bi naposletku i osvojila poen uz ovacije Artur Eša koji uživa u meču. Nažalost, Viktorija je dobila četvrti gem – 2:2.

Usledila je velika borba dve teniserke u petom gemu. Inicijativu je preuzela Srpkinja, dok se Azarenka uzdala u njene greške. Hrabrost joj se isplatila, pa je naša teniserka opet povela – 3:2. Imala je Aleks 0:30 na protivnicin servis, ali se izvukla Beloruskinja sa četiri vezana poena – 3:3. Posle dugo vremena Azarenka je došla do brejka – 3:4, da bi ga u osmom gemu i potvrdila – 3:5.

U završnici drugog seta videli smo mnogo bolju igru Azarenke koja kao da ponovo vuče konce na meču. Čak i sa takvom trenutnom konstelacijom snaga na terenu Aleks je uspela da prolongira trajanje ovog dela meča pa će Beloruskinja servirati za drugi set – 4:5.

Ona tu priliku nije propustila I izjednačila je na 1-1 u setovima pobedivši u drugom – 4:6

Treći set: Aleksandra Krunić – Viktorija Azarenka 4:6
Početak ovog dela meča pripao je beloruskoj teniserki koja prvo napravila brejk, da bi ga potom I potvrdila – 0:2. Ali onda je na scenu nastupila sjajna partija mlade Srpkinje. Aleks je najpre smanjila rezultat, da bi potom uspela da uzvrati brejk – 2:2.
Nije se tu zaustavila Krunićeva, trećim uzastopnim gemom prešla je u vođstvo – 3:2. Izgleda kao da se u ovom trećem setu igra u naletima, pa je tako sada Azarenka vezala tri gema zaredom pa će Srpkinja servirati za ostanak u meču uz deficit od jednog brejka – 3:5.


Nije dozvolila mlada Krunićeva da je pritisak omete pa je uspela da prolongira ovaj duel barem još malo – 4:5.

Poslednji gem počeo je duplom greškom, ali je Azarenka popravila servis, koji joj je doneo dva poena. Preostala dva donele su joj Aleksandrine greške – još jedna nepotrebna i loše izvedena skraćena lopta i najminimalniji moguć aut kojim je izgubila meč.