Poslednji put je označen kao “PARTIZANOVAC”: Danilo Grujić sudi VEČITI DERBI! (VIDEO)

Derbi
print screen/twitter.com/☧Bojan T.☨

Sudija Danilo Grujić deliće pravdu na predstojećem 154. "večitom" derbiju između Crvene zvezde i Partizana.

Omraženi beogradski rivali sastaju se u utorak od 17:30 na stadionu “Rajko Mitić”, u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

 

Grujiću će asistirati Milan Mihajlović i Uroš Stojković, na “osetljivim” pozicijama iza golova stajeće Srđan Jovanović i Aleksandar Vasić, dok će pored terena da “dežura” Srđan Milutinović. Delegat je Časlov Lukić, a posmatrač Zoran Petrović.

Grujić ima 37 godina, a od 2012. ima značku UEFA i FIFA. Četiri puta je sudio međunarodne mečeve u kvalifikacijama za EP i SP, poslednji u martu 2016. između Crne Gore i Belorusije (0:0).

Ima iskustvo sa derbija, delio je pravdu 2011. u pobedi Partizana sa 2:0, golovima Zvonimira Vukića i Marka Šćepovića, u meču u kojem je Evandro promašio penal, a koji je Grujić svirao nakon što je lopta pogodila u butinu Nemanju Rnića.

On je pred taj meč u medijima i na društvanim mrežama označen kao “partizanovac“. Crveno-beli imaju tri boda više od crno-belih, pa gosti iz Humske moraju da pobede ako žele da preuzmu titulu šampiona najvećem konkurentu.

Biće to treći duel “večitih” ove sezone, u prvom je Partizan slavio na svom terenu 1:0, dok je početkom marta bilo 1:1 u drugom susretu na “Mitiću”.