Poslednji raport pred meč odluke: “Da pronađemo put do željenog rezultata”

Piksi nije hteo da otkrije sastav i formaciju tima, dok je Mitrogol rekao da igrači veruju u sebe i da su "orlovi" uvek bili pravi kada je bilo najpotrebnije.

Foto: screenshot/youtube.com/RTS Sport

Ono što raduje pred duel sa Švajcarskom je da su svi igrači na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

– Za razliku od pre nekoliko dana, stanje je dobro. Svi igrači su radili trening i svi se osećaju dobro i na raspolaganju su za sutrašnju utakmicu. Pretpostavljam da je bilo kritika, ali sve je to normalna stvar. Nisam čitao, a i da jesam – ne bih se bavio time – navodi selektor.

Švajcarska je poznata kao zemlja satova i sireva, a selektor kaže da su svi znali još u aprilu da će utakmica sa “krstašima” biti presudna.

– Voleli bismo da pričamo o siru i da nađemo te rupe koje bi nam donele rezultat. U aprilu smo znali da je Brazil druga dimenzija, a da ćemo se sa ostalim selekcijama boriti za drugu fazu. To će se i desiti. Znali smo da će utakmica sa Švajcarskom, poslednja u grupi, biti od velike važnosti. Pokušaćemo da pronađemo put do rezultata koji nam treba, a to je samo pobeda. Učinićemo sve, momci će dati poslednji atom talenta, znanja da dođu do toga. Neće biti lako, videli smo koliko je bilo iznenađenja na Mundijalu. Ali, mi ćemo biti spremni za meč – kaže Stojković.

Piksi kaže da su emocije sastavni deo fudbala i da je želja njegove ekipe da pruži maksimum protiv Švajcaraca.

– Predvideli smo da će treća utakmica protiv Švajcarske odlučiti ko će dalje. Svi imamo emocije, nismo roboti… Navijači dolaze sa velikim nabojem emocija, to je potpuno normalno. Svaki gol i svaki bod je veoma važan. Ništa nije izgubljeno. Dobro je da sami o sebi odlučujemo. Bila bi katastrofa da smo izgubili od Kameruna, ali još smo u igri. Igramo do kraja, naša želja je da pružimo maksimum i da u fer igri dođemo do rezultata koji priželjkujemo. Da ćemo dati sve od sebe, nema dileme – navodi selektor Srbije.

Sa selektorom se složio i najbolji strelac reprezentacije Aleksandar Mitrović.

– Sve zavisi od nas. Ova ekipa je pokazala da je bila prava kada je bilo najpotrebnije, u Lisabonu i Oslu. Verujemo u sebe i da ćemo sutra da odigramo dobru utakmicu. Verujemo u prolaz – rekao je Mitrović i dodao:

– Fizički sam spreman, osećam se dobro. Protiv Brazila je bilo teško, jer smo igrali protiv dobre reprezentacije. Svi smo spremni i željno iščekujemo utakmicu – zaključuje napadač Srbije.

Selektor nije želeo da otkrije u kojoj formaciji će se suprotstaviti Švajcarcima.

– Nije bitno u kakvoj formaciji ćemo igrati, sa koliko napadača, bitno je da svi budu u funkciji tima. Insistiram na timskom duhu, nastavićemo tako, a sutra ćete videti u kom sastavu ćemo igrati – rekao je Piksi i nije želeo da komentariše potencijalni duel sa Portugalijom u osmini finala.

– Imamo punu kocentraciju na sutrašnju utakmicu, šta će biti kasnije pričaćemo kad dođe o tome – rekao je selektor.