Potpredsednik Novog Pazara: Ovo je skandal, nudili su mi i da namestim meč sa Radničkim

Poslednjih nekoliko dana u žiži javnosti našao se FK Novi Pazar. Verbalni sukobi između navijača i uprave se još uvek nisu stišali, a kako vreme prolozi svašta izlazi na vidilo. Između ostalog i priča da su Ćerimu Šemsoviću nudili šest bodova i besplatne pripreme, kako bi namestio utakmicu sa Radničkim 1923.

Potpredsednik Novog Pazara Ćerim Šemsović ističe da je odbio ponudu da namesti utakmicu pretposlednjeg kola Jelen Super lige sa Radničkim iz Kragujevca.

– Ovo poslednje što se dogodilo je skandalozno, gde je publika pokušala u više navrata da prekine utakmicu. Imali smo ponudu za nerešeno protiv Radničkog iz Kragujevca, koja je glasila šest bodova plus plaćene pripreme za klub i javno kažem da to nisam prihvatio. Odbio sam, jer takve stvari ne dolaze u obzir – obrazložio je Šemsović radiju Sto plus.

Kragujevčani su u nedelju pobedili u Novom Pazaru sa 1:0 i tako uvećali šanse za opstanak u Super ligi Srbije.

– Želeo sam tu pobedu više od svega, obećao sam i premije igračima. Stajao sam ponosno u loži i na kraju čestitao protivniku pored nezadovoljne publike, jer mi je savest čista – dodao je Šemsović.

Nekoliko pristalica Novog Pazara je u više navrata prekidalo utakmicu, dok su u finišu pokušali i da se fizički obračunaju sa Šemsovićem.

– Nema smisla da trošim energiju, novac i vreme, da zapostavljam porodicu, da bih na kraju došao u sukob sa takozvanim navijačima. Nastaviću da pratim utakmice Novog Pazara, a želim da mlađi ljudi nastave stazama uspeha. Ponosan sam na to što sam radio. U Fudbalskom savezu Srbije i među sportskim radnicima u drugim klubovima imam samo prijatelje, to je satisfakcija za sve – rekao je Šemsović.

Posle 18 godina, Šemsović je odlučio da napustio Novi Pazar.

– Ostavku sam podneo iz više razloga, a za 18 godina sam kao privrednik dao klubu više novca od svih ostalih zajedno. Menjale su se gradske vlasti, bilo je manje ili više podrške, ali su u poslednje četiri godine najviše pomogli. Zajedno smo ostavarili superligaški san, da bi se u godini najvećih uspeha desile priče o nameštanju i puštanju rivala – rekao je on.

Tokom sezone bilo je i optužbi da je želeo da ustupi bodove OFK Beogradu, kada je Novi Pazar slavio na Karaburmi sa 1:0.

– U stvari, ovu odluku (o ostavci) sam doneo još posle gostovanja OFK Beogradu, gde su bile prozivke da sam ja hteo da pustim, a drugi nisu dali. Takođe, ne mogu da verujem da se na prethodnim utakmicama, dok se borimo za Evropu, skandira protiv uprave. To je, verovatno, sponzorisao neko sa strane, neko kome ne odgovara uspeh – zaključio je Šemsović.