Potpredsednik Partizana: Imamo najbolji tim u ligi, odavno smo želeli Milinkovića na klupi

Potpredsednik Partizana Vojislav Nedić rekao je da smatra da je taj fudbalski klub doveo "najboljeg trenera" Zorana Milinkovića i da nerešen rezultat sa Čukaričkim nije bio presudan za smenjivanje Marka Nikolića.

 

– Doveli smo trenera kog je Partizan odavno želeo. Smatram da smo doveli najboljeg. Situacija je bila takva da je moralo nešto da se menja – rekao je Nedić novinarima na stadionu Partizana.

Nedić je dodao da Partizan ima najbolji tim u ligi, ali da je doživeo dva neuspeha, nerešene rezultate sa Radničkim u Nišu i Voždovcem u Beogradu.

– Partizan ima najbolji tim u ligi, ali je imao dva neuspeha. Utakmica na Banovom brdu je bila nerešena. Bila je to jedna od najborbenijih utakmica u čitavom prvesntvu, ali to mi ne smatramo neuspehom, nije ta poslednja utakmica prelomila, bili smo toga svesni i ranije – kazao je on.

Nedić je naveo da Milinković ima pobednički mentalitet i da je želja celog kluba da se osvajaju bodovi, pobedi “večiti” derbi i da se na kraju osvoji titula.

 

Drugi potpredsednik Partizana Milorad Vučelić istakao je da je uprava pregovarala jedino sa Milinkovićem.

– Njegova borbenost, znanje, pripadnost Partizanu i kvalitet nam pružaju veru da će Partizan osvojiti titulu, koja nam je izmakla prošle godine, i verujem da smo izborom novog trenera korak bliže toj tituli – rekao je Vučelić.

On je kazao da Partizan ima najbolji timu u srpskom prvenstvu i da veruje da će Milinković izvući najbolje iz njega. Vučelić je rekao da će uprava snositi odgovornost ako Partizan ne osvoji titulu ove sezone, a ne novi trener.

– To je nešto što je već abeceda. Uspeh ima sto roditelja, a neuspeh samo jednog – rekao je Vučelić.

Partizan su u zimskom prelaznom roku napustili Danko Lazović i najbolji strelac Petar Škuletić.

– Što se tiče prodaje Škuletića, on je već bio doveden u poziciju da ide. On je u neku ruku praktično već bio otišao i želeo je da ode po svaku cenu, a sami znate šta znači zadržati nezadovoljnog igrača. Nije jedan igrač presudan za tim, verujem da i sada imamo najbolji tim, koji može do titule – rekao je Nedić.