Potpredsednik Partizana na udaru: Bačen Molotovljev koktel na kuću Milorada Vučelića

Na porodičnu kuću glavnog urednika nedeljnika „Pečat” i potpredsednika FK Partizan Milorada Vučelića u Crvenki sinoć je bačen Molotovljev koktel, saopštila je redakcija tog nedeljnika, osuđujući taj vandalski i necivilizovan čin.

 

Prava je nesreća za Srbiju što neko misli da na ovaj jadni način može nešto da postigne. Moj javni život traje zaista dugo, ali nikada nikome nije palo na pamet da baca Molotovljev koktel na moju kuću. To je ispod svakog nivoa, i Srbija to ne zaslužuje izjavio je Vučelić u pisanom saopštenju.

On je dodao da neće odstupiti od svoje društvene uloge i da će raditi ono što smatra da je dobro za njegovu zemlju.

Redakcija „Pečata” navodi da taj čin smatra nasrtajem na slobodu izražavanja i slobodnu, patriotski orijentisanu uređivačku politiku koju „Pečat” neguje od osnivanja.

– Pozivamo sve kolege novinare, domaća i međunarodna strukovna udruženja te domaće i međunarodne zaštitnike građana i medijskih sloboda, da nam se pridruže u javnoj osudi ovog vandalskog i necivilizovanog napada – piše u saopštenju.

Redakcija tog nedeljnika je saopštila da ima poverenje u rad nadležnih državnih organa i da se nada da će u kratkom roku biti otkriveni izvršioci i inspiratori ovog čina.

Vučelić je krajem prošle godine izabran za potpredsednika Partizana.