POTRES NA KAMP NOU: Jedan od najboljih svih vremena rekao zbogom Barseloni?

Lionel Mesi, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, obavestio je čelne ljude Barselone da posle 20 godina želi da napusti klub.

Pixabay

Prema pisanju uglednih španskih novinara, Mesi je putem “burofaksa”, odnosno španske pošte, saopštio da želi da ode iz Barselone.

Mesi u ugovoru ima klauzulu na osnovu koje može da raskine saradnju sa katalonskim gigantom i to planira i da uradi.

– Danas je veoma tužan dan za navijače Barselone. Leo Mesi je saopštio da ne želi da nastavi saradnju s Barselonom. Posle 17 godina u prvom timu, najveći fudbaler svih vremena želi da napusti klub, a Bertomeu će ostati. Predsednik koji nije u stanju da zadrži Mesija ne bi trebalo da bude na čelu kluba – napisao je ugledni novinar Alfredo Martines.

Iako se i dalje čini da je nemoguće da Mesi napusti Barselonu, gotovo svi svetski mediji prenose da je Argentinac presekao i da naredne sezone neće nositi dres katalonskog giganta.

Argentinac će raskinuti ugovor s Barselonom i mediji prenose da je Mančester siti glavni kandidat da dovede 33-godišnjeg fudbalera.

Katalonski klub prethodnih godina nije uspeo da Mesiju obezbedi ekipu sa kojom bi napao Ligu šampiona i posle ovogodišnje katastrofe protiv Bajerna, odlučio je da napusti klub.

Mesi je odigrao ukupno 731 utakmicu za Barselonu i postigao je 634 gola u svim takmičenjima.

Sada se čeka samo još zvanično saopštenje da dolazi do prekida saradnje.