POTRES U TABORU HRVATSKE: Selektor izbacio napadača iz reprezentacije!

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izbacio je Nikolu Kalinića iz nacionalnog tima nakon što je u utakmici protiv Nigerije na Svetskom prvenstvu odbio da uđe u igru kao zamena, prenela je danas agencija Hina. 

Po još nepotvrđenim informacijama, Kalinić je odbio da uđe u igru i zameni Marija Mandžukića u 84. minutu utakmice protiv Nigerije, navodeći kao razlog bolove u leđima.

Selektor Dalić, kako navodi Hina, nije želeo da toleriše takvo ponašanje i odlučio se na najveću kaznu – izbacivanje iz reprezentacije.

– Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrevao, trebalo je da udje u drugom poluvremenu, ali je rekao je da nije spreman jer je osetio problem s ledjima. To se isto ponovilo protiv Brazila u Engleskoj, da nije bio spreman – rekao je Dalić novinarima u kampu Hrvatske u Roščinu.

Dalić je, kako prenosi agencija Hina, naveo da mu je Kalinić i na jučerašnjem treningu rekao da nije spreman za trening.

– Ja sam to mirno prihvatio. Tri puta nisi spreman, a meni trebaju spremni i zdravi igrači i zato sam juče odlučio da se on vrati kući – rekao je Dalić.

Nakon te izjave selektor Hrvatske nije želeo da odgovara na novinarska pitanja.

– Hvala lepo, sve sam rekao. Doviđenja – dobacio je Dalić odlazeći prema terenu.

Nikola Kalinić postao prvi hrvatski fudbaler koji je izbačen iz reprezentacije za vreme velikog takmičenja.

Dalić je pre odlaska u Rusiju govorio o tome da svi u timu moraju “spustiti svoj ego”.

Hrvatska je u prvom kolu pobedila Nigeriju, a u četvrtak je očekuje utakmica protiv Argentine.