Potvrda odlične forme: Troicki preko Nedovjesova do drugog kola

viktor troicki
Beta

Viktor Troicki uspešno je obavio posao na startu Vimbldona pošto je u prvom kolu bio bolji od kazahstanskog tenisera Aleksandra Nedovjesova 6:1, 6:4, 3:6, 6:3.

 

Viktor od početka sezone na travi prikazuje dobre partije, a pobeda nad Nedovjesovim je potvrdila odličnu formu našeg predstavnika. Ukoliko se izuzme treći set, gde je Troicki zbog malog opuštanja odmah kažnjen, sve ostalo je odrađeno bez velike muke za sat i 46 minuta.

Srpski teniser će se za treću rundu Vimbldona boriti protiv jačeg iz okršaja Aljaža Bedenea i Radeka Štepaneka.

Viktor je spasavao dve brejk lopte u prvom, ali je već u narednom gemu iskoristio priliku da oudzme servis Kazahstancu, a onda i potvrdi vođstvo za pristojnih 3:0. Protivnik je uspeo da osvoji gem, ali je Srbin sa četiri poena ponovo otišao na tri gema razlike (4:1).

Da je poraz na početku takmičenja u Notingemu bio samo loš dan, dokazao je naš predstavnik pošto je pri 30:30 osvojio dva poena posle dva veoma dobra riterna i došao u poziciju da servira za prvi set (5:1).

Tempo je diktirao teniser iz Srbije, pa se igra Nedovjesova zasnivala na čekanju greške, zbog čega je i poveo sa 0:15 u sedmom gemu, ali posle toga nije imao nikakvih šansi da spreči Viktora da uzme prvu deonicu sa 6:1 za samo 23 minuta.

 

Oba tenisera u prva četiri gema nisu uspela da osvoje više od dva poena na servis protivnika, a onda je srpski teniser naglo dodao gas, poveo sa 15:30 i tako izvršio veliki pritisak na Kazahstanca koji je podlegao pritisku i pretrpeo brejk (3:2).

Nakon toga, Viktor nije morao da bude agresivan, jer je bilo potrebno da sačuva stečenu prednost do kraja seta što je on uspešno radio, pa je ponovo došao na samo gem seta, ovoga puta drugog (5:3).

Bilo je primetno da Nedovjesov ima neki napad panike kada je protivnik nadomak bliži nekon cilju, ali je posle 0:30 uspeo da smanji na 4:5, te je Troicki morao ipak da servira za 2:0 u setovima. Ipak, Viktor nije dao nikakvu nadu protivniku koji je posle 51 minuta igre bio na korak od eliminacije.

Na startu trećeg seta, Viktor nije bio toliko ubedljiv, ali je uspeo da zadrži svoj servis posle sigurne igre Nedovjesova koji je shvatio da više nema šta da izgubi (1:1). Iako se činilo da će Troicki nadjačati protivnika i u ovoj borbi, to se nije desilo, jer je kazahstanski teniser napravio brejk u šestom gemu, doduše iznenadno, a zatim bez izgubljenog poena došao do 2:5.

 

Posle sigurne igre, niko se nije nadao da će srpski predstavnik izgubiti set, što se i desilo (3:6).

Naš teniser je bio dosta oprezniji u nastavku, jer je shvatio da meč može lako da ode u drugom pravcu, pa je čuvao svoj servis ljubomorno i bez problema (2:1). Verovatno, ključni udarac Viktor je zadao u četvrtom gemu kada je oduzeo početni udarac Nedovjesovu, a onda lako potvrdio za 4:1.

Ostalo je samo da se posao završi do kraja, ali Troicki nije mogao da se lako “otrese” protivnika koji je želeo što duže na terenu da ostane, pa je uzvratio ribrejkom i vratio se u meč (4:3).

Ipak, to nije bilo dovoljno da se stvar zakomplikuje, jer je Viktor ponovo bio bolji na servis protivnika i to mu je omogućilo da servira za meč što je on perfektno učinio i ozvaničio plasman u drugo kolo Gren slema u Velikoj Britaniji.