Potvrđene glasine: Maradona kandidat za predsednika FIFA

maradona
beta

Ono što je bilo najavljeno, sada je potvrdio i sam Dijego Armando Maradona. Jedan od najglasnijih kritičara Sepa Blatera ovlastio je jednog urugvajskog novinara da objavi da će se kandidovati za predsednika FIFA.

 

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona odlučio je da se kandiduje za predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa), objavio je danas urugvajski novinar Viktor Ugo Morales.

Maradona ga je o toj svojoj nameri obavestio kada ga je Morales pozvao da bi ga pitao o zdravstvenom stanju njegovog oca, rekao je novinar.

– Rekao mi je da će da se kandiduje za predsednika Fifa i dao mi je ovlašćenje da to objavim – napisao je Morales na Tviteru.

Maradona je jedan od najvećih kritičara Sepa Blatera, nazvao ga je čak i diktatorom, a posle hapšenja grupe čelnika Fifa u Cirihu otkrio je da je sve to pratio sa uživanjem.

Blater je 2. juna podneo ostavku, četiri dana pošto je dobio svoj peti mandat, zbog velikog pritiska oko skandala i hapšenja visokih zvaničnika Fifa. Novi izbori za prvog čoveka Fifa trebalo bi, prema navodima medija, da se održe sredinom decembra.