Potvrđeno: Van Gal novi trener Junajteda

Holandski stručnjak Luj van Gal preuzeće Mančester junajted od naredne sezone, saopštio je klub sa Old Traforda.

On stiže kao zamena za Dejvida Mojsa koji je otpušten posle serije loših rezultata, a sa Junajtedom je potpisao trogodišnji ugovor.

Ekipu je od odlaska Mojsa u aprilu pa do kraja sezone trenirao Rajan Gigs koji će od sada biti pomoćnik Van Galu.

Junajted je takmičenje u Premijer ligi završio na sedmom mestu i neće igrati u Evropi, pa će Van Gal imati dovoljno vremena, a verovatno i sredstava da izgradi svoj sistem na Old Trafordu.

– U Luju van Galu smo dobili jednog od najboljih menadžera danas. On je u karijeri ostvario mnogo, a sada će nova poglavlja moći da ispiše na Old Trafordu u Mančester junajtedu – rekao je potpredsednik kluba Ed Vudvord.

Van Gal će Junajted preuzeti po završetku Svetskog prvenstva u Brazilu gde će voditi selekciju Holandije.

– Oduvek sam želeo da radim u Premijer ligi. Veoma sam ponosan, jer ću voditi Mančester Junajted, najveći klub na svetu. Gostovao sam na Old Trafordu i znam kakva atmosfera zna da bude ovde, kao i da su navijači veoma strastveni i poznaju fudbal. Klub i ja imamo velike ambicije, ubeđen sam da ćemo zajedno napravati istoriju – rekao je Van Gal.

Rajan Gigs bio je u Holandiji prošle nedelje kako bi se dogovorio sa Van Galom o novim zaduženjima. Van Galovi pomoćnici će još biti Frans Hoek i Marsel But.

– Oduševljen sam što ću imati priliku da sarađujemo. Van Gal je trener svetske klase i znam da ću dosta toga moći da naučim od njega. Junajted je uvek bio veliki deo mog života i zadovoljan sam što ćemo i dalje biti zajedno – rekao je Gigs.

Van Gal je tokom dugogodišnje trenerske karijere osvojio 19 trofeja, bio je prvak Evrope sa Ajaksom, sa istim klubom osvojio je i UEFA kup, a bio je šampion Španije (Barselona), Holandije (Ajaks i AZ) i Nemačke (Bajern).