POTVRĐENO: Veliki Agasi novi trener Novaka Đokovića

andre agasi
screenshot

Nekada najbolji teniser sveta Andre Agasi je novi trener Novaka Đokovića! To je potvrdio i srpski as odmah posle poraza od Aleksandra Zvereva u finalu mastersa u Rimu.

 

Petnaestak dana posle raspuštanja stručnog štaba odlučio je da angažuje proslavljenog Amerikanca.

 
Da će Andre Agasi (47) da postane trener Novaka Đokovića pričalo se odmah posle raskida saradnje našeg šampiona sa dugogodišnjim saradnicima, samo se čekala potvrda, koja je stigla od svetskog broja dva.

– Sa Agasijem ću biti već na Rolan Garosu. Neće ostati ceo turnir u Parizu… Čuli smo se telefonom da se upoznamo, on je sjajan i kao osoba, i može da utiče na mene. Prihvatio je da radimo zajedno, razume igru i ceni porodične vrednosti – rekao je Novak.

Bivši svetski broj 1, osvajač mnogih titula na najvećim turnirima, Agasi će pokušati da unese novu energiju u Đokovićev tim i pomogne Noletu da se vrati na svetski vrh.

– Razgovarali smo prethodne dve nedelje, ne znam ga baš dobro, sada treba zvanično da se sretnemo i upoznamo u Parizu. Mislim da možemo da stvorimo dobru vezu. Agasi je bio uspešan, legenda je, ima sjajnu harizmu i bio je teniski revolucionar. Zna igrače, prati mlade tenisere i zahvalan sam mu što je prihvatio da mi bude trener. On i Marko će biti zajedno u stručnom štabu – istakao je Đoković.loading...