POVLAČI SE LEGENDARNI KAPITEN: Čovek koji je pokrenuo istanbulsko ludilo, objavio kraj karijere (VIDEO)

Stiven Džerard
facebook.com/ntvspor

On je sinonim je za Liverpul, u čijim je redovima bio od 1987. godine. Za "Ponos Mersisajda" odigrao je 504 utakmice i postigao 120 golova. Ipak u bogatoj karijeri ostao je jedan nedosanjan san - nije podigao trofej namenjen šampionu Engleske.

 

Tridesetšestogodišnji Stiven Džerard je odlučio da se povuče iz profesionalnog igranja. Legenda Liverpula i engleskog fudbala, oprašta se posle tri osvojena Liga kupa, dva FA kupa, a jednom je osvajao Ligu šampiona, Komjuniti šild, Kup UEFA i Uefin superkup. U dresu Gordog albiona nastupio je 114 puta.

Karijeru je završio u LA Galaksiju, gde je igrao posle sjajne sezone sa Liveprulom, kada je titula izmakla za samo dva boda.

– Imao sam fantastičnu karijeru i zahvalan sam na svakom provedenom trenutku u dresu Liverpula, Engleske i LA Galaksija. Već kao tinejdžer, ostvario sam dečački san i obukao slavni crveni dres, a nakon debija protiv Blekburna, nisam mogao ni sanjati kakvu ću karijeru imati u narednih 18 godina – rekao je na oproštaju nastavio:

– Neverovatno sam ponosan na više od 700 nastupa u dresu Liverpula, od čega je puno njih sa kapitenskom trakom, a posebno na onu noć u Istanbulu. Isto tako sam imao privilegiju da budem kapetan Engleske i obučem dres svoje domovine 114 puta. Zahvalan sam i svim mojim trenerima i saigračima na svemu što su mi pružili za sve ove godine – iskren je Džerard.

Nagađa se kako bi se posle karijere mogao okušati u trenerskim vodama, ali zasad će ipak malo odmoriti.

– Osećam da mogu još puno pružiti fudbalu, ali ne znam još u kom svojstvu. Sada ću ipak uzeti malu pauzu i razmisliti o svemu pa ću uskoro obavestiti javnost šta sam odlučio – zagonetan je na kraju legendarni Džerard.