POVRATAK KAPITENA: Jedna od najboljih odbojkašica sveta ponovo u dresu Srbije!

Jedna od najboljih odbojkašica u istoriji srpske odbojke i jedna od najboljih na svetu, Maja Ognjenović, posle dve godine vraća se u reprezentaciju. To je vest koja će svakako obradovati sve ljubitelje odbojke u našoj zemlji, a poprilično „zatalasati“ međunarodnu odbojkašku scenu.

Maja Ognjenović
Beta

– Razgovarali smo, dogovorili se, biće na spisku i očekujem je na početku priprema za Svetsko prvenstvo, 23. jula u Kovilovu. Nema tu šta mnogo da se priča koliko će ona značiti ovoj reprezentaciji, svojim kvalitetom, iskustvom, kako igračkim, tako ljudskim osobinama. Velika stvar je što je i Maja izrazila želju da igra i siguran sam da će ostale devojke biti oduševljene. Igrala je na prethodna tri šampionata sveta, prošla je mnogo toga u svojoj karijeri, osvojila brojna odličja, pa sve to govori o tome koliko će njeno prisustvo biti plus za ovaj sastav – rekao je Terzić u izjavi za “odbojka-volleyball.com”

Priče o povratku Maje Ognjenović mogle su se čuti tokom ovog leta, ali sa druge strane, mnogi su se setili da je posle srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nije više bilo u reprezentaciji i mislili su da se oprostila. Ali, treba se setiti i njene izjave prošle godine kada je rekla:

– Ako me bude na spisku reprezentacije, tu sam, ako me ne bude…

Ali nigde decidirano nije rekla da se oprostila od reprezentacije, gde je neko vreme bila i kapiten. Nije je bilo prošle godine u Gran priju i na Evropskom prvenstvu, nije je bilo ni na ovogodišnjoj Ligi nacija.

Ali, od ponedeljka Maja Ognjenović bi trebalo ponovo da obuče opremu reprezentacije Srbije.loading...