POVRATAK KRALJICE: Osvojila je Vimbldon, onda se BORILA ZA ŽIVOT i sad se VRAĆA NA TEREN! (VIDEO)

Marion Bartoli
YouTube Printscreen

Retko ko je i znao da se slavna teniserka bori sa opakom bolešću.

 

Francuskinja Marion Bartoli (33) šokirala je teniski svet nakon što je 2013. godine senzacionalno osvojila Vimbldon.

Bartoli je nakon najvećeg uspeha u karijeri objavila da se oprašta od tenisa, a zapravo je malo ko znao da se bori s opakom bolešću. Te godine ili godinu pre najverovatnije u Indiji pokupila je misteriozni virus zbog kojeg je počela naglo da mršavi. Inače jače građe, Bartoli je preko noći postala mršavica. I dok su je fanovi pohvalili da dobro izgleda, Bartoli je morala da prestane da jede meso koje organizam više nije mogao da vari.

Prebacila se na vegansku ishranu, tuširala se u mineralnoj vodi, a trudila se što manje da koristi telefon jer su joj govorili da bi to moglo da joj odmogne. Smršala je više od 20 kilograma, a lekari nisu nikako uspevali da otkriju uzrok.

Počela je da ide na redovne transfuzije krvi i onda su stvari počele da se popravljaju i Bartoli je uspela da se izleči. Danas je opet u formi, redovno trenira i objavila je da se sledeće sezone vraća na teren.

Presrećna sam što vam mogu reći da ću ponovo igrati tenis. Jedva čekam mečeve i sve emocije koje oni nose – napisala je Bartoli na Tviteru uz video poruku navijačima.