POVRATAK OTPISANIH: Rukometaši sjajni u Poljskoj

Rukomet
Rss.org

Reprezentacija Srbije odigrala je utakmicu za pamćenje na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj! Bronzani Poljaci predvođeni Talantom Dušebajevom i podržani od strane 10.000 svojih navijača bili su samo nemi posmatrači neverovatne partije „Orlova“, koji su na kraju slavili 37:32 (20:14). Trenuci za nevericu posle svega što se događalo sa državnim timom u prethodnih par godina.

 

Kako je i najavio novi selektor Jovica Cvetković, Srbija je upalila sve motore, igrala jako i brzo, onako kako smo i zaboravili da mogu igrači u crvenim dresovima. U furioznih 60 minuta, agresivnom odbranom, sjajnim kontranapadom i fantastičnim rešenjima u pozicionom napadu, naterali su čevrtu ekipu sa poslednjih Olimpijskij Igara u Riju na kapitulaciju.

Legendarni selektor Poljaka, Talant Dušebajev, morao je da pozove tajm-maut posle devet minuta pri rezultatu 7:3 za srpski tim. Izabranicima Jovice Cvetkovica polazilo je sve od ruke, a sjajni Darko Djukić je iz kontranapada je punio mrežu Vizomirskog za rekordnih +8 u 14. Minutu – 11:3.

Uspeli su Poljaci da stabilizuju svoju igru do kraja prvog dela, pre svega, zahvaljujući raspucanom levom beku Gebali, ali su prvi put pripretili tek početkom drugog poluvremena kada su došli na 22:18 (37.). Reagovao je Jovica Cvetković tajm-autom, a Petar Nenadić sa dva gola odmah zatim vratio Poljake na pristojno odstojanje.

Više im povratka u meč nije bilo, a nemoć momaka Talanta Dušebajeva, koji su samo pre dva meseca bili nadomak olimpijskog finala, bila je očigledna.

Jedini problem odbrani koju je vodio Ilija Abutovic pravio je visoki levi bek Gebala, ali Poljaci nisu mogli da se vrate ozbiljnije u mec do poluvremena – 22:18.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Petar Nenadić sa deset golova, a Darko Đukić i Rastko Stojković su dodali po sedam.

Srbija igra sa Belorusijom meč drugog kola u nedelju od 17 časova u Nišu.loading...