Povratak Pola Džordža i tripl-dabl učinci Vestrbruka i Džejmsa

Nedeljne duele U NBA ligi obeležili su povratak Pola Džordža na parket posle dugotrajne povrede, kao i tripl-dabl učinci Lebrona Džejmsa i Rasela Vestrbruka. Sparsi su pobedili Golden Stejt, dok su Lejkersi novim porazom upisali neslavni rekord u istoriji kluba.

 

U nedelju uveče, igrano je sedam mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi. U duelu koji je po rezultatskom značaju bio i najvažniji jer su se susrele dve direktna rivala za mesto u plej-ofu, domaća ekipa Indijane savladala je Majami rezultatom 112:89. Najbolji u redovima pobednika bio je Luis Skola koji je zabeležio dabl-dabl učinak (23 poena i 12 skokova). Možda i značajniji od pobede, za ekipu Pejsersa je bio povratak prve zvezde tima Pola Džordža koji je dočekan ovacijama publike. U svojoj prvoj utakmici ove sezone, Džordž je izdržao nepunih 15 minuta na parketu i dao 13 poena. U poraženom timu ubedljivo najefikasniji pojedinac bio je Dvejn Vejd sa 27 koševa. 

Jedan od uzbudljivijih mečeva na programu bio je i susret Hjustona i Oklahome. Džejms Harden vodio je Hjuston do pobede protiv svog bivšeg kluba rezultatom115:112. Posle još jedne fantastične partije, “brada” je meč završio sa čak 41 poenom, kojima je pridodao i po 6 asistencija i isti broj skokova. Na drugoj strani je po običaju najubedljiviji bio Rasel Vestbruk koji je stigao do 11. tripl-dabla u sezoni. Ipak, njegovih 40 poen, 11 skokova i 13 asisitencija nisu bili dovoljni za trijuf Tandera.

Još jedan igrač imao je dvocifrene statističke učinke u tri kategorije. U pobedi Klivlenda protiv Čikaga, Lebron Džejms je upisao prvi ovosezonski tripl-dabl (20 poena, 10 skokova i 12 dodavanja). Efikasniji od Džejmsa u redovima pobednika bili su Kajri Irving i Džej-Ar Smit sa 27, odnosno 24 poena. U redovima poraženih Bulsa, najopasniji po koš protivnika bio je “svingmen” Majk Danlivi (24 poena).

Veoma interesantan duel bio je i između dva ozbiljna kandidata za titulu, San Antonija i Golden Stejta koji bi uz to mogli i da se susretnu već u prvoj rundi plej-ofa. Domaći Spursi trijumfovali su na domaćem parketu (107:92) uz sjajnu igru Kavajia Lenarda koji je izjednačio svoj ovosezonski rekord po broju poena (26). Spursi su tako prekinuli niz od 12 pobeda “Dabsa” koji, doduše, i nisu bili preterano zainteresovani za konačni rezultat jer su već obezbedili prvo mesto na Zapadu. Očekivano, Najbolji u “ranticima” je bio Stef Kari sa 24 koša na svom kontu.

 

Los Anđeles Lejkersi su porazom protiv gradskog rivala stigli do rekordnog 56. poraza, što se do sada nikada nije desilo u istoriji ove sjajne franšize. U pobedničkoj ekipi najzapaženiji su bili Blejk Grifin sa 18 poena, poslovično dobri Deandre Džordan sa novim dabl-dablom (16 poena i 11 skokova), dok je Kris Pol meč završio sa 15 uspešnih dodavanja.

U nedelju su igrana još dva meča koji nisu bili preterano značajni jer su se u njima sastali timovi koji su izgubili svaku šansu za nastup u završnici lige. U duelu dve poslednjeplasirane ekipe na Istoku Njujork je savladao Filadelfiju, dok je u drugom meču Juta savladala Sakramento.

 Indijana – Majami                     112:89

Oklahoma Siti – Hjuston           112:115

Klivlend – Čikago                        99:94

San Antonio – Golden Stejt      107:92

LA Lejkers – LA Klipers               78:106

Njujork – Filadelfija                    101:91

Sakramento – Juta                      95:101