POVRATAK POSLE 19 GODINA: Muta Nikolić je novi TRENER PARTIZANA

Muta Nikolić
Print screen/You Tube

Iskusni stručnjak vraća se na klupu crno-belih posle 19 godina, odlučila uprava višestrukog šampiona Srbije i regionalne lige.

 

Mirosav – Muta Nikolić novi je trener Partizana, saznaje Blicsport. Time su završena sva nagađanja oko Aleksandra Džikića, a vezano za upražnjenu klupu crno-belih posle njegovog odlaska u podgoričku Budućnost. Nikolić je prihvatio poziv rukovodstva eks regionalnog i srpskog prvaka, pa će se preseliti iz superligaša Dinamika samo par kilometara dalje, do hale “Aleksandar Nikolić”, i vratiti u klub koji je već vodio pre 19 godina.

 
Aktuelni pomoćnik selektora Alekanadra Đorđevića u A reprezentaciji Srbije, bez obzira na godine (61) dolazi motivisan i ambiciozan u Partizan, koji poslednje tri godine ne zna za trofej. Uz to, klub nije naopravio ni jednog mladog igrača, a što je bolnije od svega milionski dug je i dalje veliko opterećenje.

Upravu čine trenutno samo dva čoveka, Milan Iskrin, potpredsednik crno-belih, i Dejan Kijanović, odnedavno poslovni direktor.

U konkurenciji, pored Mute Nikolića, bio je i njegov prezimenjak Dragan, koji je nedavno završio uspešnu sezonu sa skopskim Karpošom, kao i Dejan Milojević, koji je odbio ponudu. Muta Nikolić je u svojoj bogatoj i veoma uspešnoj karijeri osvojio tri titule državnog prvaka – jednu upravo sa Partizanom i dve sa ekipom Budućnosti iz Podgorice. Sa svih većih košarkaških smotri, kao i sa Olimpijskih igara, ima zlatne ili srebrne medalje, prevashodno kao asistent selektora. Sudeći po njegovom opštepoznatom pobedničkom karakteru i vrcavom humoru, Nikolić i jeste u ovom momentu najbolje rešenje za Partizan. 

Operativne poslove u Partizanu obavljaće Milan Iskrin i Dejan Kijanović, kao i večni sportski direktor Dragan Todorić. Kao što se zna, crno-beli su posle ostavke Nikole Pekovića bez predsednika, a kako saznajemo tako će i ostati. Procena je da u bliskoj budućnost klubu nije potreban prvi čovek, već će pomenuti trio predvoditi Partizan.