Povratak Voše: Puškarić upucao Nišlije

Novosađani apsolutno zasluženo su stigli do bodova protiv niškog Radničkog i primakli se Čuki, Pazaru i Jagodini u trci za mestom u Evropi.

Kraj crne serije Vojvodine od tri utakmice bez pobede. Na Karađorđu je u 21. okolu Superlige pao Radnički iz Niša koji je poklekao pred Darkom Puškarićem, strelcom jedinog gola za Vošinih 1:0.Gostima iz Niša, pak, ostaje da žale za propuštenim šansama sa početka meča. Pre svih, za šutem Ivana Pejlčića, koji je u 30. minutu meča, sa nekih 12 metara, ali dosta iskosa, tukao na suprotnu stativu, ali je bio za malo neprecizan. Možda je bilo bolje da je pokušao da na drugoj strani uposli usamljenog Dragana Jelića.

Sve zanimljivo posle toga zbivalo se manje-više pred golom Aleksandra Kesića. A nije se mnogo toga desilo pre no što je golman Nišlija prvi put matiran.

Igrao se 44. minut kada je Marko Poletanović kao na tacni poslužio Puškarića, koji je pobegao neopreznom Milošu Krstiću i sa nekoliko metara glavom pogodio za vođstvo Voše.

Ispostavilo se odlučujuće, iako je pobeda Lala mogla da bude i ubedljivija, ali je Kesić uspeo da iz jedan na jedan duela sa Enverom Alivodićem izašao kao pobednik, da bi Puškarić potom uzdrmao prečku projektilom sa nekih 30 metara.

Ali, brzo će u Novom Sadu zaboraviti promašaje, jer cilj je ispunjen, pošto Milan Ćulum u samom finišu meča nije uspeoda Nišlije spasi poraza. Evropa je ponovo na dohvat ruke Novosađana. Samo, ne pita se isključivo Voša…

– Nismo baš bili prisutni u igri u pojedinim trenucima. Dobro je psihološki što smo osvojili ova tri boda, ali moramo da analiziramo zašto nismo imali kontinuitet. Nedostaje nam malo neiskustvo, ali ipak je ovo mlad tim – sumirao je posle meča utiske trener Voše Branko Sosa Babić.

Trener Radničkog Nenad Stamenković bio je vrlo kratak.

– Previše smo u grču igrali. Oslobodili smo se tek u poslednjih 10 ili minuta, ali je bilo je kasno. Ostaje nam samo da izvučemo pouke i spremimo se za Javor u sledećem kolu – rekao je Stamenković.