Povreda jača od želje: Micić ne ide na Mundobasket

Najmlađi plejmejker reprezentacije ne nastavlja pripreme za FIBA Svetski kup zbog povrede, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Posle Vladimira Lučića, Nemanje Dangubića i Ognjena Kuzmića, selektor „orlova” Aleksandar Đorđević bio je prinuđen da se nevoljno rastane sa još jednim igračem, zbog povrede.

U ponedeljak ujutro razjašnjeno je da deo reprezentacije Srbije na FIBA Svetskom kupu neće biti ni plejmejker Vasilije Micić.

Talentovani kreator igre, novi igrač Bajerna, propustio je prethodnih nedelja nekoliko kontrolnih utakmica zbog tečnosti u kolenu. Silom prilika, rastaće se sa saigračima po povratku iz Francuske.

– Problemi sa kolenom bili su jači od Micićeve želje da se bori za mesto u timu. Još pre desetak dana, kada je bio u Minhenu na potpisivanju ugovora i pregledima, lekarska komisija Bajerna ustanovila je prisustvo tečnosti u operisanom kolenu i tražili su da Micić pristupi rehabilitaciji. Radili smo sve u dogovoru sa njegovim novim klubom i trenerom Pešićem, nismo ga opterećivali i propustio je utakmice u Trstu –rekao je selektor Aleksandar Đorđević i dodao:

– Zbog nedostatka igrača u bekovskoj liniji, odsustva Teodosića i Nedovića, Micić je lično insistirao da učestvuje na turniru u Pou i pomogne ekipi. Nažalost na njega više ne možemo da računamo za Svetski kup. Zdravlje igrača je u svakom slučaju na prvom mestu, pogotovo što se radi o mladom talentovanom momku, pred kojim je lepa budućnost. Imao je odličan pristup i odnos prema radu. Na njega ćemo najozbiljnije računati u sledećim reprezentativnim akcijama.