POVREDA PRETI DA UNIŠTI SPEKTAKL: O’Saliven PRED POVLAČENJEM jer mu je neophodna jedna SITNICA!

Roni O'Saliven
Beta

Petostruki svetski prvak u snukeru Roni O'Saliven rekao je danas da bi mogao da se povuče sa Otvorenog prvenstva Engleske u Barnsliju zbog povrede skočnog zgloba.

 

O’Saliven je istegao skočni zglob na trčanju pre početka turnira, a sliku povredjene noge objavio je na Tviteru. On je juče u prvom kolu pobedio Čanga Andu sa 4:1, a igrao je u teget patikama, za koje su organizatori naveli da nisu prikladne za turnir.

Jedan od najboljih igrača u istoriji snukera rekao je da do večeras, pre meča drugog kola protiv Marka Dejvisa, mora da nabavi crne patike, ali one koje će mu odgovarati zbog povrede.

– Moram da ih nabavim do večeras ili ću na kauču pričati o snukeru, pre nego što ću igrati – naveo je on.

O’Saliven je zbog problema sa obućom, u čarapama igrao protiv Krejga Stedmana na Svetskom prvenstvu 2015. godine i nije bio kažnjen. Godinu dana ranije je sa slomljenim skočnim zglobom igrao na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva, ali je i osvojio titulu.

– Rekli su mi iz Svetske asocijacije da neću moći da igram ako ne budem nosio crnu obuću. Izgleda da ću morati da se povučem sa turnira, pošto neko nije zadovoljan što nosim patike zbog povrede. Sve ovo tretiram kao odmor. Pojavio sam se u Šefildu, napunio frižider hranom i kuvaću na mom brodu. Udariću nekoliko kugli i videću kako ide. Nemam šta da izgubim, a imam mnogo da dobijem – naveo je 41-godišnji O’Saliven.

U drugo kolo turnira u Barnsliju, izmedju ostalih, plasirali su se i prvi igrač sveta Mark Selbi, zatim Džad Tramp, Nil Robertson, Mark Vilijams, Džon Higins, Ali Karter i Šon Marfi.

Otvoreno prvenstvo Engleske je prvi od četiri turnira iz serije Turnira Nacija. Osim u Engleskoj, snukeraši će se takmičiti i na Otvorenom prvenstvu Škotske, Otvorenom prvenstvu Irske i Otvorenom prvenstvu Velsa.