Povreda Švajcarca je prošlost: Federer spreman za finale protiv Francuza

Švajcarski teniser Rodžer Federer igraće u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, od 21. do 23. novembra u Lilu, potvrđeno je u četvrtak tokom žreba.

Postojala je sumnja oko toga da li će Federer igrati u finalu, pošto je zbog povrede leđa u nedelju odustao od finalnog meča na završnom mastersu u Londonu protiv Novaka Đokovića.

Žreb koji je održan u četvrtak odagnao je sve nedoumice i Federer će igrati u drugom singlu u petak protiv Gaela Monfisa, dok će meč otvoriti Žo-Vilfred Conga i Stanislas Vavrinka.

Rodžer tri dana nije ni trenirao, a atmosfera u taboru Švajcarske prilično je narušena, jer su se nekadašnji broj jedan i Stanislas Vavrinka posvađali zbog načina na koji je Vavrinka reagovao kada je Federerova supruga Mirka dobacivala sa tribina tokom njihovog polufinala u Londonu.

Pored Federera (2. na ATP listu) i Vavrinke (4.), u švajcarskom timu su još i Marko Kjudineli (212.) i Mihael Lamer (508), a u francuskom Žo-Vilfred Conga (12.), Gael Monfils (19.), Žilijen Beneto (25.) i Rišar Gaske (26.).