– Kada smo bili u finalu Evropskog prvenstva 2016. godine imali smo jedan pristup, drugačiji. Finalna utakmica je uvek poseban događaj i ekipe tu imaju bolji ili drugačiji pristup – rekao je Dešam.

Francuska će sutra igrati u finalu Svetskog prvenstva protiv Hrvatske, a Dešam je rekao da je njegovoj ekipi privilegija što se našla u finalu.

– Samo učešće u finalu je velika privilegija za nas. Kako se pripremiti za finale? Tri reči su dovoljne: Pozitivnost, koncentracija i samopouzdanje. Tako se najbolje pripremate za utakmicu kao što je finale – rekao je Dešam.

On kaže da je velika razlika u ekipi od one koja je poražena od Portugala u finalu Evropskog prvenstva 2016. godine.

– Imamo u potpunosti drugu grupu igrača. Imam 14 novih igrača, onih koji nisu igrali na EP. Nemamo iskustvo, ali imamo kvalitet. Hrvatska ima neke iskusnije igrače koji igraju u ozbiljnim klubovima. Na ovom prvenstvu smo imali veoma iskusne protivnike i svakako smo uspeli da pobedimo. U svakom slučaju, moj tim je mlad, ali znaju šta se dogodilo 2016. godine, kao i ja. Pokušaćemo da se to sutra ne ponovi – rekao je Dešam.

On je dodao da nema euforije, već da je ekipa “samo srećna što igra u finalu”.

Selektor Francuske je rekao da nema mnogo razlike nastupati na Mundijalu kao igrač i kao trener, ali da scena ipak pripada fudbalerima, a ne ljudima na klupi.

Francuska i Hrvatska igraju sutra od 17.00 na stadionu Lužnjiki u Moskvi finale Svetskog prvenstva u fudbalu.