“POZITIVNOST, KONCENTRACIJA, SAMOPOUZDANJE”: Dešam ne želi da se ponovi Euro 2016!

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam kaže da je finale uvek posebna utakmica na bilo kom takmičenju, jer ekipe imaju "bolji ili drugačiji" pristup.

Beta/AP

– Kada smo bili u finalu Evropskog prvenstva 2016. godine imali smo jedan pristup, drugačiji. Finalna utakmica je uvek poseban događaj i ekipe tu imaju bolji ili drugačiji pristup – rekao je Dešam.

Francuska će sutra igrati u finalu Svetskog prvenstva protiv Hrvatske, a Dešam je rekao da je njegovoj ekipi privilegija što se našla u finalu.

– Samo učešće u finalu je velika privilegija za nas. Kako se pripremiti za finale? Tri reči su dovoljne: Pozitivnost, koncentracija i samopouzdanje. Tako se najbolje pripremate za utakmicu kao što je finale – rekao je Dešam.

On kaže da je velika razlika u ekipi od one koja je poražena od Portugala u finalu Evropskog prvenstva 2016. godine.

– Imamo u potpunosti drugu grupu igrača. Imam 14 novih igrača, onih koji nisu igrali na EP. Nemamo iskustvo, ali imamo kvalitet. Hrvatska ima neke iskusnije igrače koji igraju u ozbiljnim klubovima. Na ovom prvenstvu smo imali veoma iskusne protivnike i svakako smo uspeli da pobedimo. U svakom slučaju, moj tim je mlad, ali znaju šta se dogodilo 2016. godine, kao i ja. Pokušaćemo da se to sutra ne ponovi – rekao je Dešam.

On je dodao da nema euforije, već da je ekipa “samo srećna što igra u finalu”.

Selektor Francuske je rekao da nema mnogo razlike nastupati na Mundijalu kao igrač i kao trener, ali da scena ipak pripada fudbalerima, a ne ljudima na klupi.

Francuska i Hrvatska igraju sutra od 17.00 na stadionu Lužnjiki u Moskvi finale Svetskog prvenstva u fudbalu.