Poznati sastavi: Selektor Portugala objavio spisak igrača za meč sa Francuskom i Danskom

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santos objavio je danas spisak igrača na koje računa za prijateljski meč protiv Francuske i meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Danske.

Santos je prošlog meseca na klupi Portugala zamenio Paula Benta, koji je podneo ostavku posle poraza u prvom kolu kvalifikacija od Albanije.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je u avgustu Santosa na osam utakmica, jer je verbalno napao sudiju na Mundijalu u Brazilu, ali je on najavio da njegovi advokati pripremaju žalbu na tu odluku.

Portugal će 11. oktobra igrati prvo protiv Francuske prijateljski meč, dok će se tri dana kasnije u okviru kvalifikacija za EURO sastati u Kopenhagenu sa Danskom.

Golmani: Rui Patrisio (Sporting), Beto (Sevilja) i Antoni Lopes (Lion).

Odbrana: Bruno Alveš (Fenerbahče), Serdik (Sporting), Eliseu (Benfika), Fabio Koentrao, Pepe (obojica Real Madrid), Antunes (Malaga), Žose Fonte (Sautempton), Ivo Pinto (Dinamo Zagreb) i Rikardko Karvaljo (Monako).

Vezni red: Vilijam Karvaljo, Adrijen Silva, Žoao Marijo (Sporting), Žoao Mutinjo (Monako), Andre Gomeš (Valensija) i Tijago Mendeš (Atletiko Madrid).

Napad: Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Nani (Sporting), Vieirinja (Volfsburg), Rikardo Kvarežma (Porto), Eder (Braga) i Dani (Zenit).