POZVALI ŠTERBIKA I UZELI ZLATO: “Čekao sam red kod doktora kada je stigao poziv iz reprezentacije”

Šterbik
Beta

Legendarni golman nije očekivao nastup na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, ali ga je španski selektor priključio ekipi u najvažnijim trenucima šampionata što mu se vratilo osvajanjem najsjajnijeg odličja.

 

Arpad Šterbik je na završnicu u Zagreb stigao zbog povrede Gonzala Pereza de Vargasa i to na dan polufinala protiv Francuske i sa tri ključne odbrane doprineo finalu. Potom je zablistao i u duelu sa Švedskom koji je odlučivao o tituli prvaka.

– Bio sam u Skoplju, čekao sam red za pregled kod doktora kad mi je stigao poziv iz reprezentacije oko 10.30. U 14.30 sam bio u avionu za Ljubljanu odakle su me doveli automobilom u hotel u Zagreb, stigao sam na večeru, zaspao i onda se malo spremao za Francuze – rekao je Šterbik, a prenosi Večernji list.

Iskusni 38-godišnji čuvar mreže, rođen u Senti i koji ima dve svetske bronze sa jugoslovenskom reprezentacijom, dodaje da se odlično fizički oseća.

– Branio sam samo pola sata na Evropskom prvenstvu. Zdrav sam, imam motiv, igraću još. Čudno je, star sam kao i neki trener. Evo, Dinar (selektor Francuske prim. aut) je samo dve godine od mene stariji. Pokušavam da pomognem mlađima – poručuje golman mađarskog Vesprema, zvanično najbolji pojedinac finala.

Arpad Šterbik je klupskoj tituli prvaka Evrope osvojenoj sa Vardarom sinoć dodao i titulu reprezintatinog šampiona Starog kontinenta.