Prandeli: Dobijao sam preteća pisma, kao čovek najviše me je razočarao Rosi

Doskorašnji selektor fudbalera Italije Čezare Prandeli rekao je danas da su on i njegova porodica dobijali preteća pisma posle eliminacije sa Svetskog prvenstva u Brazilu.

Italija je završila Mundijal u grupnoj fazi takmičenja, a Prandeli je odmah posle utakmice trećeg kola napustio selektorsko mesto.

– Moja porodica i ja smo dobili preteća pisma od navijača. Mogao sam da tražim otpremninu, ali sam otišao sam sa namerom da ne prihvatim ponude italijanskih klubova – rekao je Prandeli italijanskim medijima.

On je istakao da su ga pojedini reprezentativci “izdali”.

– Neki igrači su bili uplašeni, ali nije tačno da smo bili podeljeni. Prisustvo porodica u kampu u Brazilu bilo je pozitivno, ali ima loših ljudi koji su me kritikovali zbog toga – rekao je Prandeli, koji je u međuvremenu preuzeo Galatasaraj.

Prandeli je posebno kritikovao Marija Balotelija i Đuzepea Rosija, za koga je rekao da mora još da radi kako bi postao šampion.

– Mario je imao velike utakmice, ali još nije postao šampion. Osoba koja me je najviše razočarala, gledano sa ljudske strane, jeste Đuzepe Rosi – rekao je Prandeli.

Doskorašnji selektor je posebno naveo da ga je posle eliminacije najviše bolelo što su ga pojedinci poredili sa kapetanom potopljenog italijanskog broda Kosta Konkordija Frančeskom Sketinom, kome še sudi za ubistvo iz nehata.