PRAO NOVAC ZA NARKO-MAFIJU: Sinu LEGENDE SVETSKOG FUDBALA, određeno 12 godina zatvora

pele
wikicommons/ World Economic Forum

Edson Arantes do Našimento, poznatiji kao Pele proživljava teške trenutke – njegovom sinu Edinju potvrdili su zatvorsku kaznu zbog "pranja“ novca za narko-mafiju na 12 godina i 10 meseci.

 

Foto:wikicommons/ World Economic Forum

Sin jednog od najboljih fudbalera svih vremena Pelea, četrdesetšestogodišnji Edinjo predao se policiji nakon što je žalbeni sud presudio da mora ići u zatvor zbog pranja novca zarađenog trgovinom droge.

Edson Čolbi do Našimento, kako mu je pravo ime, pre tri godine je osuđen na 33 godine zatvora zbog “pranja“ novca za narko-klanove. Ipak, on je negirao optužbe, premda je priznao da je bio zavisnik od droge. Njegovi advokati su uložili žalbu koja je delimično prihvaćena, pa mu je kazna smanjena na “samo“ 12 godina i 10 meseci.

Ljut sam i frustriran. Trebalo je da me oslobode jer sam nevin. Osuđen sam za pranje novca, a ne postoji nijedan dokaz protiv mene. Jedini argument za osudu je bilo moje prijateljstvo s nekim od osuđenih, a to nikada nisam skrivao– rekao je.

Osuđena su četiri muškarca među kojima je i lokalni kralj droge Ronaldo Duarte Barsoti, koji je dobio kaznu zatvora od 33 godine!

Inače, sin čuvenog fudbalera je takođe bivši fudbaler koji je poslednjih godina radio kao trener golmana u Santosu, klubu koji je proslavio njegov otac. Inače, on je Peleov sin iz prvog braka u kojem je dobio još dve ćerke. U drugom braku je dobio blizance, sina i ćerku, a iz vanbračnih veza ima još dve ćerke.loading...