PRAZNIK FUDBALA U BUNDESLIGI: Čak 9 GOLOVA, Roben SPEKTAKULARNO presudio rivalu za konačnih 5:4

roben
youtube screenshot

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su u gostima ekipu Lajpciga sa 5:4, u 33. kolu nemačke Bundeslige. Lajpcig je imao prednost od 2:1 i 4:2, ali je šampion Nemačke u finišu uspeo da stigne do sva tri boda.

Golove za Bajern postigli su Robert Levandovski u 17. i 84, Tijago Alkantara u 60, David Alaba u 91. i Arijen Roben u 95. minutu. Strelci za Lajpcig bili su Marsel Sabicer u drugom, Timo Verner u 29. i 65. minutu i Jusuf Poulsen u 47. minutu.

Bajern sada ima 79 bodova, dok je Lajpcig ostao na 66 osvojena boda.Herta je sa 2:0 slavila protiv Darmštata u gostima. Golove za pobednički tim postigli su Salomon Kalu u 14. i Džordan Torunariga u 28. minutu. Ekipa Herte je sada peta na tabeli sa 49 bodova, odnosno ima bod više od Frajburga, koji je odigrao nerešeno 1:1 sa Ingolštatom.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda su odigrali 1:1 sa Augsburgom, a bodove su podelili i Bajer Leverkuzen i Keln (2:2). Strelac jednog gola za Keln bio je srpski fudbaler Miloš Jojić.

Hofenhajm je u gostima pobedio Verder sa 5:3, pa se uoči poslednjeg kola izjednačio sa Borusijom iz Dortmunda po broju osvojenih bodova – 61. Strelci su bili raspoloženi i na utakmici Majnca i Ajntrahta (4:2), Šalke i Hamburg su odigrali 1:1, dok je meč između Volfsburga i Borusije iz Menhengladbah prekinut u 80. minutu zbog nevremena. Meč je kasnije nastavljen, a okončan je remijem 1:1.