Pred ‘Delfinima’ je pala i Hrvatska: Mladi srpski vaterpolisti u finalu Evropskog prvenstva

Na Evropskom prvenstvu juniora do 19 godina koji se održava u Tbilisiju Srbija je obezbedila medalju. U polufinalnom susretu odličnom igrom pobedjena je Hrvatska 10:5 ( 3:0 , 2:1, 2:1, 3:3).

U finalu će Srbija igrati sa pobednikom duela Mađarska – Italija. Valja podsetiti da je ekipa generacija 1996. na SP u Istanbulu bila četvrta pošto je odlučujuće susrete protiv Španije i Rusije izgubila na peterce.

Od samog početka Srbija je nametnula ritam, kvalitet je došao do izražaja. Posle prve četvrtine je već bilo 3:0. Dva gola Stojanovića i Subotića. To je, ispostavilo se, bilo nedostižna prednost za kvalitetnog protivnika. Na poluvremenu je bilo 5:1 golovima Jakšića i Subotića, posle treće četvrtine 7:2, ovoga puta precizni Jakšić i Manojlović. Do kraja meča mirnom igrom puleni saveznog trenera Vladimira Vujasinovića su čuvali prednost i rutinski priveli meč kraju.Tri gola u poslednjih osam minita su postigli Subotić, Stojanović i Gogov.

Sastav Srbije: Vitorović, Asanović, Lekić, Repanović, Subotić 3, Radulović, Drašović, Jakšić 2, Manojlović 1, Gogov 1, Stojanović 3, Gvozdanović i Dobožanov.