Predao meč opakoj bolesti: Preminuo legendarni bokser Dragiša Stanković Čelik

Stanković je u amaterskoj karijeri imao 520 mečeva od kojih je ostvario 512 pobeda i imao 8 izgubljenih duela Dragiša Stanković.

Legendarni srpski bokser Dragiša Stanković Čelik preminuo je u Nišu u 76. godini posle kratke bolesti i preležanog moždanog udara.

Dragiša Stanković Čelik rođen je 5. novembra 1939. godine u Vlasotincu. On se potom preselio u Niš gde je pokazao da ima talenat za borilačke veštine, pišu „niskevesti.rs”.

Dragiša je sa 17 godina počeo da trenira boks, dok je već sledeće godine bio kapiten prvog tima i samostalno boksovao sedmi meč sa tadašnjim dvostrukim prvakom države. On je u karijeri boksovao za Radnički iz Niša i Partizan iz Beograda. Stanković je u karijeri imao 520 mečeva od kojih je ostvario 512 pobeda i imao 8 izgubljenih duela. Kao profesionalac imao je 20 mečeva i 20 pobeda uz čak 19 nokauta.

Stanković se pojavljivao u medijima kao kontroverzna ličnost. On je u medijima bio predstavljen kao kockar, ali i jedan od najvećih srećnika u bivšoj Jugoslaviji (dva puta je dobio glavnu premiju u igri Loto i 14 puta za redom glavnu premiju na sportskoj prognozi zbog čega je kasnije i smanjen dobitni fond sportske prognoze).

Stanković se družio sa mnogim poznatim ličnostima tog doba. Glumcima, političarima, pevačima, biznismenima… Po prestanku bavljena boksom držao je restoran, a potom i lanac samostalne trgovine kao i industriju za proizvodnju kafe koja je nosila njegovo ime.

Sahrana Dragiše Stankovića obaviće se u sredu 21. januara u 13 casova na Novom groblju u Nišu.