Predsednici karipskih fudbalskih saveza: Blater je Isus, Linkoln i Čerčil, ma on je ‘otac fudbala’

Uprkos skandalima sa doduše nikada do kraja dokazanom korupcijom u čijem središtu su bili Sep Blater i čelnici karipskih fudbalskih federacija, predsednik FIFA i dalje uživa neograničenu podršku u ovom regionu. Na kogresu Konkakafa, predsednici nacionalnih saveza su se prosto utrkivali ko će se više dodvoriti Blateru kojeg su poredili sa najvećim istorijskim figurama i nazivali "ocem fudbala".

 

Džefri Veb, predsednik Konkakafa (desno)

Većina članica Konfederacije severne i centralne Amerike (Konkakaf) podržala je Sepa Blatera u nameri da dobije novi mandat na predstojećim izborima za predsednika
Svetske fudbalske federacije (FIFA).

– Članstvo je poslalo poruku da ćemo nastaviti da podržavamo Blatera – rekao je predsednik Konkakafa Džefri Veb, a preneli su svetski mediji.

Na kongresu Konkakafa, 10 članica je javno podržalo Blatera, a ovaj 79-godišnji Švajcarac je upoređivan sa velikim brojem istorijskih ličnost, poput Isusa, Nelsona Mandele i Vinstona Čerčila.

  

Prvi čovek Fudbalskog saveza Dominikanske Republike Oziris Guzman uporedio je Blatera sa Isusom, Abrahamom Linkolnom i Martinom Luterom Kingom.

Fudbalski savez Trinidada i Tobaga nazvao je Blatera “ocem fudbala”.

Javnu podršku Blateru pružili su još Jamajka, Haiti, Kuba, Panama, Sent Vinsent i Grenadin, Portoriko i Turks i Kajkos.

Protivkandidati Blateru, na izborima koji će se održati 30. maja u Cirihu, biće Luiš Figo, Mihael Van Prag i jordanski princ Ali Bin Al Husein.

Blater je na čelu FIFA od 1998. godine, a u maju će pokušati da obezbedi peti mandat.