Predsednik ABA lige odgvorio Vujoševiću: Naši arbitri su najbolji na svetu!

Predsednik košarkaške ABA lige, Radovan Lorbek, rekao je da razume da se klubovi nalaze pod pritiskom uoči plej-ofa regionalnog takmičenja i pozvao aktere završnog turnira da „urade sve što je do njih kako bi interes košarke bio na prvom mestu”.

 

Svesni smo da se približava plej-of i da on sa sobom, zbog velike važnosti, donosi i veliki pritisak. Potpuno razumemo da ta tenzija zna da dovede i do ishitrenih reakcija – rekao je Lorbek, a prenosi zvanični sajt takmičenja.

Lorbek je naveo da rukovodstvo lige neće pasti pod uticaj klubova, niti da će na bilo koji način dovesti do toga da se pokvari ambijent za plej-of.

Trener Partizana Duško Vujošević je juče rekao da ljudi koji vode Jadransku ligu nisu za to sposobni, a utakmicu poslednjeg kola ligaškog dela u Podgorici protiv Budućnosti nazvao je skandaloznom.

Košarkaši Partizana izgubili su prošlog vikenda od Budućnosti sa 85:79 u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja. Posle tog poraza crno-beli su zauzeli četvrto mesto na tabeli Jadranske lige, pa neće imati prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Vujošević je ocenio da hrvatske sudije nije trebalo da sude meč u Podgorici, jer su, kako je rekao, bili „direktno zainteresovani za rasplet zbog Cedevite”.

Lorbek je na to rekao da niko ne može da sumnja u integritet i stručnost službenih lica Jadranske lige.

U našoj organizaciji imamo najbolje arbitre Evrolige, možemo slobodno da kažemo i u svetu. Oni u svojim rukama imaju mnogo velikih utakmica, fajnal forova, svetskih i evropskih polufinala i finala. Tako da nema nikakve dileme po pitanju njihovog kvaliteta da iznesu mečeve plej-ofa. Bez obzira na veličinu uloga i pritiske – kazao je Lorbek.

On je dodao da će Jadranska liga učiniti sve kako bi plej-of takmičenja protekao na najvišem mogućem nivou.

– Klubovi takođe imaju svoj deo odgovornosti. Na kraju krajeva, svi smo svesni da samo dva kluba mogu da prođu u finale i da šampion može da bude samo jedan – rekao je Lorbek.

Plej-of Jadranske lige počeće 14. aprila. U jednom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i Partizan, dok će drugog učesnika finala odlučiti mečevi između Budućnosti i Cedevite.