Predsednik CSKA besan: Teodosića samo jak ugovor sprečava da ode, Krstić je odavno ‘uvenuo’!

Prvi čovek 'armejaca' opleo je po igračima, ali i treneru...

Još jedna evroligaška sezona završila se tragično po košarkaše moskovskog CSKA. Moskovljanima se u ovogodišnjem polufinalu sa Makabijem ponovilo finale od pre dve godine iz Istanbula, kada je Olimpijakos do titule evropskog šampiona došao pogotkom Printezisa u poslednjoj sekundi meča.

Situaciju u klubu otežala je Barselona, koja je u susretu za treće mesto ubedljivo savladala CSKA. Tim porazom okončan je i petogodišnji mandat prvog čoveka kluba Andreja Vatutina. Koji je, naravno, imao kritike na račun gotovo svakog pojedinca, a najviše je opleo po srpskom tandemu Teodosić – Krstić i treneru Etoreu Mesini.
– Teodosić je još uvek u timu samo zbog jakog ugovora. Koliko ja znam, to ga jedino do sada sprečilo da napusti klub pre početka sezone. Nije hteo da ode, iako je to trener Etore Mesina želeo. Ali pored takve plate, kakvu ima u Moskvi, Teodosiću se nigde ne žuri. Iako trener nije bio zadovoljan brojnim stvarima u vezi s Milošem, njemu nije palo na pamet da ode – rekao je Vatutin za ruski Sport ekspres, prenosi Mozzart Sport.

Predsednik kluba iz prestonice Moskve je, između ostalih, pomenuo i kapitena Orlova Nenada Krstića. Na pitanje novinara kako i zašto je Krle „uvenuo”, Vatutin je rekao:
– On je imao brojnih privatnih problema i mi smo na sve načine pokušali da mu pomognemo i budemo uz njega. Međutim, on je ‘uvenuo’, kako vi kažete, mnogo pre nego što su ti njegovi problemi počeli. Pokušali smo da ga ‘nađubrimo’ i oživimo, ali nismo uspeli.

Etore Mesina će ekipu, gotovo je izvesno, napustiti na kraju sezone.
– Ne želim da bilo koga etiketiram i tražim krivca za sve što se dešava u klubu. Jednostano, Mesina za dve godine nije uspeo da izgradi tim. U pitanju je jedan od najvećih trenera u Evropi, ali ovo je era specijalista, sa drugačijim pristupom igri i mentalitetom. Sećam se, u petom meču sa Panatinaikosom pokušali smo da motivišemo igrače na najbolji mogući način. I pobedili smo. Istu tu metodu primenili smo i pred susret sa Makabijem, kada smo izgubili – objasnio je Vatutin.

Prema pisanju ruskih medija, Teodosić i Krstić će najverovatnije krenuti put Turske, tačnije Efesa, gde ih čeka Duda Ivković, dok bi Mesina trenersku karijeru mogao da nastavi u NBA ligi.