Predsednik FIFA: UEFA je kriva za incidente u Beogradu

'Fudbaleri na terenu su bili isprovocirani. Jednostavno, ne smete da dozvolite zemljama koje su u konfliktu da se takmičenj u istoj grupi', poručuje predsednik FIFA

Strasti se ne smiruju. Prebacivanje krivice i odlučivanje ko je zaista odgovoran za incidente na meču Srbije i Albanije se nastavlja. Najnoviju izjavu povodom toga je dao predsednik FIFA Sep Blater, prenose Novosti.

– Nisu fudbaleri na terenu krivi za to što se dogodilo, jer su bili isprovocirani. Igrači koji predstavljaju nacionalne timove su najbolji ambasadori tih zemalja. Upravo zbog toga morate da budete pažljivi. Jednostavno, ne smete da dozvolite da se u istoj grupi takmiče države za koje znate da su u konfliktu ili između kojih mogu da izbiju incidenti. Na primer, u takmičenjima FIFA timovi iz Azerbejdžana i Jermenije nikada nisu bili zajedno u grupama – objašljava Sep Blater u intervjuu za “Russia today” i tako jasno odgovornost prebacuje na čelnike UEFA.

Objasnio je zbog čega ljudi u FIFA nisu to primetili pre meča u Beogradu.

– To nije u nadležnosti FIFA, ali smatram da u budućnosti moramo da pazimo na takve situacije, jer ne želimo da se politika meša u fudbal, već da ova igra spaja ljude. Evo recimo sada, poznato je šta se dešava u Avganistanu, Iraku, Libiji i Siriji, u svim tim zemljama se igra fudbal i nijedan igrač nije povređen – poručio je Sep Blater.