Predsednik FS Albanije: Ispoštovaćemo svaku odluku UEFA, bitno je da se unormale odnosi sa Srbijom

Predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka tvrdi da je utakmica Srbija - Albanija trebalo da bude nešto što će zbližiti dva naroda, 'ne samo zato što smo komšije, već zato što svi narodi treba da žive u miru'.

Fudbalski savez Albanije je dodatno zakomplikovao situaciju saopštenjem posle incidenata na kvalifikacionoj utakmici sa Srbijom, koje je prekinuta na stadionu Partizana.

Duka međutim tvrdi da će ta organizacija u potpunosti poštovati odluku koju UEFA 23. oktobra bude donela povodom kazni za nemile scene nakon što se tokom meča pojavio dron sa zastavom “velike Albanije”.

– Ispoštovaćemo svaku odluku UEFA. Ne zanima me šta će biti s bodovima. Moram da vidimo kako da unapredimo situaciju i uslove, kako bi se fudbal razvijao normalno – rekao je Duka, koji smatra da je u Beogradu bilo puno propusta u organizaciji meča.

On ne želi da prejudicira kakva će kazna UEFA biti i kaže da je utakmica trebalo da bude nešto što će zbližiti dva naroda, “ne samo zato što smo komšije, već zato što svi narodi treba da žive u miru”.

– Razgovarali smo o tome da se sastanu i veterani dve zemlje, i to je trebalo da posluži relaksaciji klime, ali je ta utakmica otkazana – rekao je Duka, istakavši da savez kojim predsedava nije bio u kontaktu sa FSS ili UEFA posle utakmice.