Predsednik FS Kosovo: Skandalozna i politička odluka UEFA koju ne razumem

Predsednik kosovskog FS Fadilj Voktri rekao je da je skandalozna i politička odluka UEFA da dodeli Srbiji pobedu u prekinutom meču protiv Albanije.

– Jutros me je predsednik Fudbalskog saveza Albanije Duka obavestio o odluci UEFA, koju ne mogu da je razumem. To je skandalozna i politička odluka. Stolica je bačena na teren, igrači reprezentacije Albanije su napadnuti, a UEFA je Srbiji dodelila pobedu. Stvarno neverovatno – rekao je Vokri za Kosova pres.

Vokri je posle incidenta na stadionu Partizana, koji je izazvao dron sa zastavom takozvane „Velike Albanije”, izjavio da očekuje da će UEFA dodeli pobedu Albaniji služenim rezultatom (3:0).

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu izmedju Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FSS i FSHF platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.