PREDSEDNIK JUVENTUSA KIPTI OD BESA:”UEFA da smeni Kolinu, Oliver ništa nije razumeo”

Juventus
Beta

Predsednik fudbalskog kluba Juventus Andrea Anjeli zatražio je danas da šef sudijske organizacije Evropske fudbalske unije (Uefa) Pjerluiđi Kolina napusti tu funkciju.

 

U Juventusu su nezadovoljni suđenjem Britanca Majkla Olivera, koji je sinoć, u trećem minutu nadoknade vremena dosudio jedanaesterac za Real Madrid, u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, posle kojeg je španski klub prošao u polufinale i pored poraza od 1:3 na svom terenu.

U prvoj utakmici prošle nedelje u Torinu Real je pobedio Juventus sa 3:0.

Anjeli je naveo da Kolina “nepistrasnim odlukama” u međunarodnim utakmicama klubova iz Serije A, često kompenzuje to što je i sam Italijan.

– Čoveka na toj funkciji bi trebalo menjati na tri ili pet godina. To je odgovorna funkcija i promenama bi se izbegla ova pretpostavka, vezano za njegovu nacionalnost – rekao je Anjeli.

Penal u sinoćnjoj utakmici dosuđen je posle starta Medhija Bentije na Lukasu Vaskesu, koji je bio pred golom Juventusa.

Anjeli se zalaže za uvođenje video tehnologije na utakmicama Lige šampiona.

– Ta tehnologija služi da se izbegnu greške. Uefa nije protiv VAR, samo mora da reši tehnički problem. Ako je problem naučiti sudije svih saveza, onda ih treba poslati na kratak kurs – naveo je predsednik crno-belih.

Kolina je bio jedan od najboljih sudija svih vremena. On je došao u Uefu 2010. godine, a takodje vodi i program Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) za Svetsko prvenstvo ovog leta u Rusiji, gde će prvi put na Mundijalu biti korišćen VAR.

Video tehnologija se koristi u italijanskom šampionatu.

Kada je Oliver dosudio penal za Real, fudbaler Juventusa Đorđo Kjelini je prstima gestikulirao da drži novčanice, sugerišući da je Real potplatio sudije.

U Juventusu su nezadovoljni i time što je kapitenu Reala Serhiju Ramosu bilo dozvoljeno da gleda utakmicu blizu terena, iako je bio suspendovan.

– Sudija ništa nije razumeo – rekao je Anjeli, koji je takođe bio na terenu po završetku utakmice.

Ronaldo je postigao gol tek u osmom minutu nadoknade vremena, dok je sudija Oliver raščistio gužvu na terenu, ali i isključio golmana Juventusa Đanluiđija Bufona zbog prigovora.

Anjeli je zapitao da li je 33-godišnji Oliver bio suviše mlad da sudi tako važan meč.

– Ja sam postao predsednik Juventusa u tim godinama. Sudija je kvalitetan, ali se zbunio – rekao je Anjeli.