PREDSEDNIK PARTIZANA O ZAVRŠNICI EVROKUPA U NOVOM SADU: “To nije naš predlog”

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdili su da je naša zemlja poslala predlog za organizaciju završnih turnira Evrolige i Evrokupa.

printscreen/youtube.com/BC Partizan TV

Dva najjača klupska košarkaška takmičenja u Evropi su prekinuta zbog pandemije korona virusa. Traže se rešenja za njihov nastavak, a Srbija je predložila da Evroliga bude završena u Beogradu, odnosno Evrokup u Novom Sadu.

– Borimo se da dobijemo organizaciju završnica Evrolige i Evrokupa, takmičenja u kojima učestvuju Crvena zvezda i Partizan. Na taj način mogli bismo da imamo oko 3.000 ljudi koje bismo ugostili u Beogradu i Novom Sadu, koji bi odseli u našim hotelima – istakao je Aleksandar Vučić prošle večeri tokom emisije “Hit tvit”.

Prethodno je Partizan predlagao Evroligi da se završnica Evrokupa održi u Beogradu, kao kontrapredlog Virtusu koji je “kandidovao” Bolonju, a Ostoja Mijailović komentarisao je i “nominaciju” Novog Sada.

– Nismo mi to predložili, to je došlo od nekog drugog. Naš predlog je Beograd, ali ne odlučujemo mi, već Evroliga. Lično sam pre dve nedelje pisao izvršnom direktoru Evrolige i predložio da se igra u Beogradu. Naravno, ukoliko se za to stvore mogućnosti. Zahvalio mi se na tome – rekao je Ostoja Mijailović za “Sportski žurnal”.

Sudbina oba takmičenja biće poznata 24. maja, kada će čelnici kompanije koja upravlja Evroligom i Evrokupom odlučiti da li će se nastaviti sezona i u kom formatu.