Predsednik Partizana: Takmičenje u Srbiji je teško, ostvarili smo željeni cilj

FK Partizan
Beta

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Zoran Popović rekao je danas na proslavi titule u Beogradu da domaći trofeji ne bi trebalo da se potcenjuju i kazao je da je klub uspešno prošao kroz burni period.

 

– U javnosti je prisutno potcenjivanje domaćeg takmičenja, koje je komplikovanije nego u nekim drugim zemljama. Liga je, bar kad je Partizan u pitanju, neprekidni pritisak. Postoji imperativ pobede u svakoj utakmici. Bez obzira na kvalitet, takmičenje u Srbiji je psihološki teško i zato niko nema pravo ga potcenjuje – rekao je Popović.

On je postao predsendik kluba krajem prošle godine, a crno-beli su posle početka prolećnog dela sezone smenili stručni štab.

– Iza nas je nekoliko burnih meseci. Promena rukovodstva dogodila se na polovini sezone i naša obaveza je bila da, i pored brojnih problema, održimo bodovnu prednost. Bili smo prinuđeni da donosimo kontradiktorne odluke, da angažujemo pojačanja, ali i da istovremeno prodamo najboljeg strelca ekipe – rekao je Popović.

– Bili smo prinuđeni da donesemo tešku i nepopularnu odluku da smenimo stručni štab u sred takmičenja, u trenutku kada je izgledalo da nam titula izmiče. Uprava kluba je preuzela odgovornost i željeni cilj je ostvaren. Naravno, pretnodni stručni štab i njegov šef imaju svoj udeo u osvojenoj tituli – rekao je Popović.

 

Predsednik šampiona Srbije kazao je da su svi u klubu poraz u finalu Kupa doživeli kao neuspeh, i izneo je osnovne planove za budućnost.

– Osim takmičenja, uprava je rešavala i druge nagomilane probleme. Dobili smo generalnog sponzora i ojačali sponzorski pul. Dalji plan je da se klub modernizuje i da se učini ekonomsko i poslovno efikasnijim – rekao je Popović.

Proslavi u beogradskom hotelu Kraun plaza prisustvovalo je oko 300 zvanica i novinara. Kompletna uprava je bila prisutna osim Ljubiše Tumbakovića. Iz starog rukovodstva gosti su bili Ratomir Babić i Duško Jovanović. Među zvanicama su se našli i predsednik košarkaškog kluba Predrag Danilović, sportski direktor Dragan Todorić i direktor Mlađan Šilobad, ali ne i trener Duško Vujošević, koji je predsednik sportskog društva.

Među zvanicama su se našli i glumci, pevači i druge ličnosti iz javnog života.