Predsednik Sampdorije: Mihajlović je odličan trener, uneo je igračima mentalitet pobednika

Predsednik Sampdorije Masimo Ferero rekao je da najveće zasluge za dobar start u Seriji A pripadaju treneru Siniši Mihajloviću.

Sampdorija posle osam kola nema poraz u šampionatu i nalazi se na trećem mestu, iza aktuelnog šampiona Juventusa i Rome.

– Da smo imali malo više sreće u drugom poluvremenu protiv Rome, pobeda ne bi izmakla. Igrači su promenili razmišljanje i rezultati su vidljivi. Sada tek žalimo što prethodno nismo pobedili Kaljari, iako smo vodili 2:0. Nismo u potpunosti zadovoljni mestom na tabeli, ali zasluženo smo u vrhu – rekao je Ferero za italijanski list Il Sekolo.

Ferero, koji je i filmski producent, istakao je da tim iz Đenove zaslužuje da bude među najboljim ekipama u Italiji, a posebno je pohvalio rad srpskog trenera.

– Verujem da ćemo biti još bolji. Najveće zasluge idu Mihajloviću, koji je odličan trener. Siniša je uneo igračima mentalitet pobednika i sada se nikoga ne plaše. On je uvek govorio, Sampdorija mora uvek da ide na pobedu i ja se slažem sa tim – zaključio je Ferero.

U narednom kolu Serije A Đenovljani gostuju Interu u sredu od 20.45 sati i ukoliko ne izgubi izjednačiće najbolji start u istoriji iz šampionske sezone 1990/91, kada je ekipu vodio Vujadin Boškov.loading...