PREDSEDNIK ZVEZDE O ZABRANI KOSOVSKIH VLASTI: “Ovo je diplomatska pobeda Srbija”

Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je da je današnja zabrana utakmice crveno-belih protiv Trepče naterala "Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice".

Beta

– Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda danas, znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku FIFA – rekao je Mijailović u izjavi dostavljenoj medijima.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu ranije danas pušteni na Kosovo gde je trebalo da odigraju meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče.

– Kada su primani u FIFA glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju. Šta će sada reći FIFA kao najviša svetska organizacija? Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda – rekao je Mijailović.

– Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobedjivati. Posebno što je njihov status kao člana FIFA na arbitražnom sudu u Lozani – dodao je predsednik Zvezde.

Utakmica Trepča – Crvena zvezda igraće se sutra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi od 15.00, a ulaz će biti besplatan.