Prekinut meč ‘orlića zbog šovinističkog skandiranja

Prijateljska utakmica omladinskih reprezentacija BiH i Srbije, u Modriči, prekinuta zbog skandiranja dela navijača: "Nož, žica, Srebrenica"!

Šovinistički ispadi, nažalost, još nisu iskorenjeni sa stadiona u Bosni i Hercegovini, pa i regionu.Upravo jedan takav obeležio je prijateljski meč reprezentacije BiH do 19 godina i njihovih vršjaka, aktuelnih šampiona Evrope, selekcije Srbije. Na kraju, meč nije ni odigran, jer je sudija Elvis Mujović iz Banovića odbio da nastavi utakmicu posle drugog prekida.

A, sve je počelo u 35. minutu, kada je naš reprezentativac, mladić iz OFK Beograda, defanzivac Milan Gajić, verbalno izvređao arbitra Mujovića i za to dobio crveni karton.Tim povodom, sa tribina stadiona “Dr Milan Jelić” začulo se skandiranje: “Ubij Turčina” i “Nož, žica, Srebrenica”, zbog kojeg je Mujović prvobitno prekinuo utakmicu na minut, dva.

Nažalost, isti povici mogli su da se čuju i u drugom poluvremenu…

Posle nešto više od jednog časa igre, grupa gledalaca koja je podržavala selekciju Srbije, ponovo je krenula sa šovinističkim skandiranjem, pa je sudija odlučio da prekine meč i pošalje ekipe u svlačionice. Prekid je trajao više od pola sata, a arbitar Mujović tada je definitivno odbio da nastavi meč…

Pre prekida, u Modriči nije bilo golova.

Posle svega, ostaje dilema hoće li biti odigrana druga utakmica dve podmlađene selekcije, koja je zakazana za četvrtak, ali u Gradačcu.

Selekciji Srbije, koju vodi talentovani trener Veljko Paunović, ovo je bila jedna u nizu provera pred nastup u Elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine.