PREKO SEPIJA DO SIMONA: Đoković nije blistao, ali je u osmini finala ‘Ozi’ opena

Novak Đoković
Beta

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena.

 

Beograđanin je uspeo da savlada Italijana Andreasa Sepija sa 3-0 na „Margaret Kort” areni, po setovima 6:1, 7:5, 7:6(6).

Ovo je bio njihov 12. međusobni susret, a Novak nijednom nije okusio gorčinu poraza od italijanskog tenisera.

Đoković je u ovom duelu pokazao dva različita lica. Prvi set je rešio u svoju korist za tek 25 minuta, dok su naredna dva trajala skoro dva časa. Nije ga služio bekhend, a napravio je čak 37 neuznuđenih grešaka.

Nije se Đoković pošteno ni oznojio u prvom setu. Posle 15-ak minuta imao je ‘u džepu’ ubedljivih 5:0 uz dva brejka, a set je okončao sa ubedljivih 6:1.

 

U drugom setu se vodila mnogo veća borba na terenu, Sepi se razigrao, dok je nivo igre Đokovića opao.

Igralo se gem za gem sve do 11. gema, kada je najbolji teniser sveta oduzeo servis protivniku i poveo sa 6:5, da bi u narednom potvrdio taj brejk i poveo sa 2-0 u setovima.

Sličan scenario viđen je i u trećem setu, teniseri su čuvali svoj servis, pa je pobednik rešen u taj-brejku. Sepi je u tom delu igre stigao do dve set lopte, ali je Đoković spasio obe, da bi potom stigao do prve meč lopte koju je i iskoristio i plasirao se u osminu finala Australijan opena.

Branilac titule u Melburnu za plasman u četvrfinale igraće protiv Žila Simona koji je u tri seta izbacio Federika Delbonisa.