“PREKRŠILI UGOVOR NEKOLIKO PUTA” Stefan Janković napustio Zvezdu i povukao radikalan potez

Dosadašnji igrač Crvene zvezde Stefan Janković saopštio je danas da je odllukom arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije danas postao slobodan.

printscreen/Instagram.com/stefanj33

– Kao sportista i profesionalac, svoje obaveze sam u dosadašnjem toku karijere uvek izvršavao savesno, poštujući pravilnike i propise u klubovima, kao i školama u kojima sam igrao košarku. Sa druge strane, tokom i nakon sezone 2017/18, Crvena zvezda je nekoliko puta prekršila odredbe ugovora, kao i naknadno postignute dogovore na koje sam pristajao u najboljoj nameri da se nastali problemi reše – naveo je Janković u pismu javnosti, preneo je Sportski žurnal.

Janković je naveo da želi da izbegne bilo kakva nagađanja u vezi sa odlukom da inicira raskid ugovor sa Zvezdom.

– Nakon niza nekorektnosti koje su uključivale i pokušaj da se nezakonitim radnjama ospori i spreči moje pravo na odlazak iz kluba, osećam obavezu da to javno i kažem, ali i da se obratim sudu kako bih se zaštitio. Zbog svega što se desilo, doneo sam odluku da po nekoliko osnova pokrenem tužbu protiv KK Crvena zvezda, o čemu ću više moći da pričam tek nakon izricanja presude. Zbog toga, ovim putem molim javnost za razumevanje što na temu sudskih sporova ne mogu trenutno da dajem komentare – dodao je on.

Kako je rekao, u budućnosti će se o tim problemima baviti njegovi adovkati, dok će se on posvetiti košarci.

– Od današnjeg dana, moji menadžeri i ja ćemo razmotriti interesovanje klubova i nadam se, uskoro doneti odluku o tome gde ću nastaviti svoju karijeru. Svojim saigračima i trenerima iz prošle sezone, želim da se zahvalim na svemu i poželim im puno sreće i uspeha u budućnosti. Još jednom, želim da naglasim kako sam odluku da iniciram raskid ugovora sa Crvenom zvezdom doneo iskljčivo iz profesionalnih razloga i iz lične želje za napretkom u karijeri – piše u pismu.

Janković je naveo da želi da stavi tačku na temu odlaska iz Zvezde i da će o svom odnosu sa tim klubom moći da se oglasi tek posle pravosnažnih presuda za tužbe koje je podneo.

Dodao je da želi da radi “ono što u životu najbolje zna”, a to je da igra košarku, a da stvari koje su se desile ostavlja iza sebe i da je koncentrisan na nastavak karijere.