Premijer liga: Arsenal se provukao, Totenhem u nadoknadi zgrabio pobedu, Junajted poražen

Totenhem je u 93. minutu golom debitanda Erika Dajera slavio kod Vest Hema 1:0, dok je Everton pet minuta pre kraja ostao bez pobede u Lesteru (2:2).

Na isti način i istim rezultatom je Sanderlend stigao do boda kod VBA kojem je mladi Beraino doneo preokret, dok su Hal i Aston Vila ostvarili minimalne pobede na gostovanjima kod KPR (promašili penal u završnici) i Stouka.

U poslednjem meču dana domaćini su zabeležili prvu pobedu, pošto je Arsenal pogotkom Ramzija u nadoknadi vremena savladao Kristal Palas sa 2:1.

Derbiji kola igraju se u nedelju, šampion Mančester Siti odbranu titule počinje iz Njukasla, dok Liverpul dočekuje Sautempton iz kojeg je tokom leta doveo trojicu ključnih igrača tima sa Sent Merija. Kolo će u ponedeljak zatvoriti duel Barnlija i Čelsija

Mančester Junajted ni sa novim menadžerom nije uspeo da slavi u prvom kolu Premijer lige. „Crveni đavoli” su izgubili na Old Trafordu od Svonsija sa 1:2.

Za Mančester junajted ne važi: Ako se po jutru dan poznaje... Opšte je poznato, godinama unazada, da ‘Crveni đavoli’ ne blistaju na početku sezone. Ali ovaj poraz svakako treba da zabrine izabranike Luj van Gala.

Svonsi je prvi stigao do gola. Posle pasa Ranhela, Dajer je glavom sa desnog krila spustio loptu do Sigurdsona, koji je odmah uputio pas za Ki Sung Junga, a ovaj je sa ivice šesnaesterca sjajno šutirao levom nogom i savladao De Heu – 0:1.

Mančester nije uspevao da stigne do gola Velšana, pa se rezultat do poluvremena nije menjao.

Posle samo nekoliko minuta igre u drugom delu, Junajted je stigao do izjednačenja.

Huan Mata je sjajno izveo korner, a Fil Džons je skočio i samo zakačio loptu glavom, ali je poslao tačno do Runija koji je atraktivno makazicama sa par metara poslao loptu u mrežu. Iako su se veoma organizovano branili do tog trenutka, nekoliko igrača Svonsija nije najbolje reagovalo i napadač Mančestera je izjednačio – 1:1.

Junajted je krenuo da igra opuštenije. Januzaj je pravio velike probleme po desnom boku.

I taman kada se očekivalo da domaćin potpuno preokrene rezultat desio se novi šok za navijače Mančestera.

Montero je lepo prošao po levom krilu i uputio centaršut ka Rautlidžu, koji je bio sam na drugoj stativi. Krilo Svonsija je pokušalo da uhvati volej, ali je loše zahvatio loptu.

Na njegovu sreću lopta je došla do Sigurdsona koji je neometan i bez većih problema zatresao mrežu domaćina.

Sezona Premijer lige je otvorena, a sudeći po prvom meču, biće ovo zanimljivo prvenstvo…

Rezultati i raspored:

Mančester Junajted – Svonsi 1:2

16:00 Lester – Everton 2:2

16:00 KPR – Hal 0:1

16:00 Stouk – Aston Vila 0:1

16:00 VBA – Sanderlend 2:2

16:00 Vest Hem – Totenhem 0:1

18:30 Arsenal – Kristal Palas 2:1

Nedelja:

14:30 Liverpul – Sautempton

17:00 NJukasl – Mančester Siti

Ponedeljak:

21:00 Barnli – Čelzi